Utile

20-11-2022

Zona Baza 3, un cartier ce combina rezidentialul cu industrialul.

Zona Baza 3, un cartier ce combina rezidentialul cu industrialul.

Cartierul Baza 3 este unul dintre cartierele cu traditie a Iasului, datand de la finele secolului XX. Este o punte de legatura intre cartierele Bucium si Tudor Vladimirescu, avand inainte de anii 90 un puternic caracter industrial.

In prezent, prezenta agentilor comerciali privati, a adus transformarea zonei, printr-o puternica prezenta a mediului de business imobiliar privat in aceasta zona.

In ultimii ani, zona dezvoltarilor imobiliare noi au adus o schimbare si in directia spatiilor locative din zona Baza 3 si Bularga.

Cu mai multe disponibilitati de apartamente de vanzare in cladiri de locuit, zona Baza 3 a devenit foarte cautata si din punct de vedere a investitiilor in spatii de locuit, nu doar in spatii comerciale sau spatii industriale.

Apartamentele ce se regasesc in blocurile construite in cartierul Baza 3, sunt spatioase, bine compartimentate, ideale pentru a fi locuite de familii cu mai multi membri, si aproape cele mai accesibile la pretul de achizitie.

Printre prestatorii de servicii si retailerii internationali prezenti in zona mentionam cateva nume importante ca: Leroy Merlin, Jumbo, Carrefour Romania, HCL Tehnologies Romania.

Printre investitorii in zona comerciala ce au revitalizat cartierul Baza 3, cu investitori autohtoni, putem mentiona EGROS Iasi, Dedeman, Fan Courier, Baza 3 Office.

Asadar, din punct de vedere al apartamentelor disponibile la vanzare, putem porni de la ideea ca aceasta zona este conturata in jurul cartierului muncitoresc, antedecembrist, care a fost readus in atentia clientilor, de catre dezvoltatori imobiliari prin proiectele imobiliare nou construite in zona.

Unul din exemplele actuale este Silk District, un concept imobiliar ce isi pune deja amprenta in zona, in urmatoarea perioada, investitia marca Prime Kapital.

Asadar, merita mentionat faptul ca acest complex imobiliar mixt este un exemplu de reinviere a unei zone cu puternic caracter industrial, prin investitii din mediul privat in extinderea cartierului deja format.

Zona are proximitate buna si acces facil fata de Campusul Studentesc „Tudor Vladimirescu” si de Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi”.

Zona beneficiaza si de retea socio-economica buna, de scoli si gradinite, licee cu traditie, centre comerciale si medicale, cladiri de birouri.

Printre alte beneficii ale zonei Baza 3, mai putem mentiona:

- mijloacele de transport in comun
- vecinatate imediata fata de zona centrala
- doar 15 minute dinstanta fara de Aeroport
- proximitate de importante centre culturale: Palatul Culturii, Ateneu Tatarasi.
- centre comerciale: Kaufland, LIDL, Egros, Supeco, Carrefour
- retea de transport public: autobuzele 5, 29 si tramvaiele 1, 7, 11, 13.

In cartierul Baza 3, se regaseste poate cea mai intensa comunitate economica din tara, intreaga zona fiind sistematizata inca de la inceputurile ei, deservand multor proprietati de tip hale si cladiri de birouri, care ulterior au fost transformate in diverse spatii industriale si comerciale, ce se afla si astazi in piata imobiliara din Iasi, destinata inchirierilor de spatii si birouri.

Cladiri si terenuri imense adaptate, construiri de fabrici si uzine, care astazi, inca mai adapostesc o multitudine de societati comerciale cu diverse domenii de activitate.

Cele mai importante fabrici si societati private sau cu capital de stat, care isi desfasoara activitatea aici, beneficiaza de o infrastructura stradala si de transport nou reabilitata, ce cu siguranta va readuce si mai multe companii investitoare in cartierul Baza 3, facandu-l mult mai atractiv si din punct de vedere imobiliar.

 

Suna acum Mesaj