Utile

17-11-2022

Cartierul Nicolina, unul dintre principali poli in dezvoltarea imobiliara din Iasi.

Cartierul Nicolina, unul dintre principali poli in dezvoltarea imobiliara din Iasi.

Zona Nicolina reprezinta un cartier situat in sudul orasului Iasi, fiind una dintre cele mai cunoscute si locuite zone din oras, ce s-a dezvoltat odata cu construirea primelor spatii locative, datorita necesitatii crearii de unitati locative pentru muncitorii din industria ieseana de altadata, la sfarsitul secolului XX.

Traversat de Raul Nicolina poate fi caracterizat ca fiind inceputul unui nou concept urban, diferit de celelalte, daca ne referim la zona veche a cartierului Nicolina, ce dateaza din perioada comunista, de dupa anii 1980.

Este un cartier aerisit, cu spatii locative generoase, diferite, ce acopera nevoile de locuit ale unor plaje diferite de clienti.

Vine cu elemente constructive interesante, impozante, diferite fata de cele ale altor zone din oras, ce o preced ca si existenta, punand si mai mult accent pe urban, tranzitia catre industrializare fiind clar marcata si de arhitectura folosita in construirea blocurilor din cartierul Nicolina.

Zona Nicolina este o zona foarte cautata de clientii companiei noastre, atat pe zona rezidentiala de apartamente deja construite, cat si pe zona dezvoltarilor imobiliare noi, de care nu a fost privata nici cartierul Nicolina, ca si mai toate zonele din oras, fapt ce a contribuit pe deplin la dezvoltarea, din punct de vedere imobiliar a Iasului.

Unitatea in diversitate, conceptele profund urbane sunt foarte bine integrate in acest cartier, apartamentele de vanzare fiind la mare cautare pentru persoanele tinere, ce doresc sa inteleaga si sa fie in mijlocul miscarii vietii din mediu urban.

Apartamente de vanzare din zona Nicolina, pot fi complementare cu nevoia de locuit a familiilor tinere sau pot fi cu adevarat investitii imobiliare profitabile, fiind o zona pretabila la inchiriere de apartamente, datorita bunei proximitati fata de centrele universitare iesene si nu numai.

Invecinat cu zone precum Podu Ros, Bucium, CUG, Galata si Frumoasa, ofera acestora continuitate, dar si diversitate, propunand noi modalitati de a locui, in apartamente spatioase si moderne.

E minunat sa vezi marcata astfel, evolutia cartierului Nicolina in dezvoltarea imobiliara continua a orasului Iasi!

Blocurile din acest cartier, sunt construite predominant intre anii 1980-1985, si va propun compartimentari generoase si confortabile.

Cu o infrastructura sociala buna, in cartierul Nicolina, sunt prezente scoli, gradinite, supermarketuri ca Selgros, Kaufland, LIDL, Profi, iar cu o proximitate buna fata de acesta Piata Agroalimentara CUG si Piata Agroalimentara Nicolina. De asemenea sunt prezente si parcuri de joaca pentru copii si zone naturale bine incadrate intre spatiile locative existente.

Aproprierea fata de Palas Mall, la doar 5 minute inima orasului!

Dezvoltarea imobiliara din zona Nicolina ofera posibilitati de achizitie de apartamente si case nou construite in zona rezidentiala, nou dezvoltata in acest cartier.

In zona Nicolina, gasim oferte imobiliare atractive, dintre cele mai variate, existand numeroase tipuri de apartamente, majoritar decomandate, atat in complexe imobiliare noi, dar si in zona veche a cartierului Nicolina.

Conceptele imobiliare noi pun si mai mult in valoare cartierul Nicolina, aducand varietate si prospetime zonei.

Incepand cu anii 1980-1985, cartierul Nicolina, a oferit posibilitatea de a locui in apartamente de 1, 2, 3 si 4 camere, in variante decomandate, in blocuri cu 4 etaje, dar si blocuri turn de 7 sau 8 niveluri, pozitionate de o parte si de cealalta a principalului bulevard, denumit Sos. Nicolina.

Vibratia orasului da energiei zonei, prin dezvoltarile imobiliare noi din zona, insa poti beneficia de intimitate si confortul necesar fiecaruia dintre noi, deoarece amplasamentele acestora si spatiile dintre blocuri, sunt destul de aerisite.

Printre dezvoltarile imobiliare noi prezente in zona Nicolina, in curs de dezvoltare, unde mai puteti inca achizitiona o proprietate, enumeram:

Nicolina Towers: Noua locatie pe care se dezvolta proiectul rezidential Nicolina Towers, aduce un mare plus de valoare acestuia, datorita facilitatilor si beneficiilor multiple aflate in imediata apropierea a ansamblului rezidential nou, aflat in constructie.

Nicolina Tower se dezvolta pe un teren cu suprafata totala de 3.029mp si este compus dintr-un imobil cu 2 tronsoane, care la final vor avea 117 de apartamente noi de vanzare, precum si locuri de parcare, spatii comerciale, zone verzi, disponibile pentru noii locatari ai intregului ansamblu rezidential.

Aproape de orice, piata agroalimentara, magazine comerciale, statii de transport in comun, hypermarket, scoli, gradinite si zone de promenada, acestea fac ca lifestyle-ul locuirii in acest proiect sa creasca considerabil in favoarea viitorilor locatari al acestuia.

Aspecte istorice a cartierului Nicolina

Nicolina - este unul dintre cele mai mari cartiere ale Iasului din punct de vedere al suprafetei ocupate, dar si a numarului de locuitori. Situat in partea de sud a Iasului, cartierul actual a fost reconstruit in perioada comunista si se imparte in Nicolina I si Nicolina II.

Cartierul isi are originile din a doua jumatate a secolului al XVII-lea, cand expansiunea Iasilor a continuat spre sud cu asa-zisele “targusoare” separate de oras: Socola si Nicolina, (Targusorul de peste Nicolina, construit dintr-o initiativa mai mult boiereasca, decat domneasca, nu era considerat parte din oras. Era o suburbie cu asezari modeste dezvoltate in afara ariei Iasului) construite si gandite ca locuri de negot, care din anul 1905 aduc o mare realizare industriala si economica prin deschiderea Atelierelor CFR Nicolina (producea locomotive si vagoane de marfa).

Fostul Targusor nu mai prezinta nici o trasatura care sa aminteasca de vremurile demult apuse. Dupa cutremurul din 1977, suburbiile Nicolina si CUG au fost integrate în municipiul Iasi, aici construindu-se blocuri noi de locuinte.

Paraul Nicolina (paraul Cetatuii – cum il numea I. Neculce) este cel care da numele cartierului. In documentele medievale, numele paraului variaza de-a lungul timpului, in 1626 apare mentionat sub numele de „Miculina”, de origine slava, presupunandu-se ca este numele unei persoane; din 1750 apare sub forma de “Niculina” si abia apoi mai tarziu, prin etimologie populară hidronimul devine “Nicolina”.

Cartierul Nicolina II, denumit si Socola, se intinde pe de o parte si de a alta a bulevardului Socola, pana la Podu Ros, fiind delimitat spre vest de calea ferata pana la fostele bariere Nicolina. Potrivit unei legende, numele Socola, atestat din secolul al XV-lea este de origine slava, „sokoli” in traducere insemnand “soim”, ar proveni de la o crescatorie de soimi care ar fi existat pe aceste meleaguri, soimi care erau platiti ca tribut Imperiului Otoman de catre domnitorii Moldovei.

De-a lungul B-dului Socola si pana in Podu Ros s-au construit intre anii 1965 - 1970 blocuri turn cu zece etaje pe de o parte a bulevardului, iar pe cealalta parte blocuri cu patru etaje, populatia în zona fiind destul de numeroasa (aproximativ 25.000 locuitori).

Cartierul Nicolina I, cunoscut si ca Nicolina - CUG, construit in perioada anilor 1978 - 1989, de-a lungul soselei Nicolina pana la Valea Adanca, este al doilea cartier ca numar de locuitori (cu peste 45.000 locuitori), dupa cartierul Alexandru cel Bun. Terenul a permis ca blocurile să fie construite pe spatii terasate, cu patru, sapte sau zece nivele, dand un aspect ingrijit intregului cartier de locuinte.

Cartierul Nicolina permite deplasarea rapida catre centrul orasului si zona industriala, accesul fiind facil catre punctele de interes.

Echipa Inter Imobiliare, pune mare accent pe supervizarea dezvoltarii pietii imobiliare din Iasi, si din aces motiv dorim sa informam publicul consumator de achizitii imobiliare de ceea ce reprezinta cartierul sau zona, in care acestia urmeaza sa locuiasca sau sa investeasca.

 

Suna acum Mesaj