Noutati

06-02-2021

Ce au cautat clientii in piata imobiliara din Iasi, in luna ianuarie 2021?

Ce au cautat clientii in piata imobiliara din Iasi, in luna ianuarie 2021?

In luna ianuarie, la inceput de an, topul numarului de clienti ce au intentia sa cumpere sau sa inchirieze un imobil din piata imobliara din Iasi, a fost monitorizat atent de compania noastra, prin intermediul programului Smart Admin.

Cererile de apartamente noi in Iasi ramane crescuta si in acest inceput de an.

Obsevam ca trendul de achizitie a unui apartament nou construit intr-un ansamblul rezidential din Iasi, a avut un numar de clienti cumparatori constant, la fel ca masuratorile noastre anterioare.
In luna ianuarie, in piata de apartamente noi din Iasi au intrat un numar important de apartamente de vanzare, ce urmeaza a fi construite, datorita faptului ca trei mari proiecte rezidentiale noi in Iasi, au inceput vanzarile de noi unitati locative. Asadar 35% dintre clientii cumparartori din piata imobiliara ieseana, au intentia de a achizitioana, oferte de apartamente noi in Iasi, pozitionand aceasta categorie de oferte imobiliare pe prima pozitie a cautarilor de imobile.

Casele si vilele de vanzare sunt mereu atractive, pentru achizitie.

Locul 2, cu o foarte fragila diferenta este ocupat de doritorii de imobile tip casa sau vila. Aici migratia de la un apartament spre o casa este inca bine conturata.
Multi clienti cumparatori de casa si vile vin din randul celor ce doresc sa vanda un apartament (in special o locuinta mai mica) si sa locuiasca intr-o casa sau vila, unde oportunitatile si lifestyle-ul se schimba simtitor in traiul de zi cu zi.
Si la acest tip de oferte de imobiliare, inca de la inceptul anului 2021, au intrat in piata cateva ansambluri rezidentiale de case si vile nou construite, de vanzare, cu unitati locative multiple si diversificate, de unde orice client cumparator dornic de o achizitie poate alege oferta imobiliara care i se potriveste.
Clientii acestui segment de oferte imobiliare, au reprezantat 25% din volumul de clienti masurat de Smart Adminul companiei Inter Imobiliare.

Locatia apartamentului, aduce un plus de valoare oricarei oferte imobiliare.

Piata de apartamente construite inainte de anii 2000 din Iasi, foarte bogata in apartamente de vanzare situate in mai toate cartierele din Iasi, si-a pastrat numarul de clienti cumparatori, crescut, la fel ca si in anul ce tocmai a trecut, si parca a inceput sa revina sa fie din ce in ce mai activ.
Poliventa ofertelor imobiliare afate la vanzare, rentabilitatea finaciara pe care o ofera, diversificare multitudinii de tipuri de apartamente, conduc in revenire in forta a cererii de apartamente situate in blocurile construite de dinaintea anilor 2000.
Cei interesanti de piata apartamentelor de vanzare in cartierele consacracte ale Iasiului, au reprezentat in luna ianuarie 24% din volumul clientilor masurat de noi.

Pe ultimul loc se situeaza clientii ce intentioneaza sa inchirieze un apartament, dar aici ce-i drept cu o usoara crestere, numarul de cereri s-a mentionat constant, ca explicatie fiind si faptul ca, niciodata in luna ianuarie nu a excelat in acest domeniul de piata imobiliara.
Oferte de apartamente de inchiriat exista si sunt disponsibile cu mutare imediata, catre cei interesati.
Cei care si-au dorit sa inchirieze un apartament in Iasi, au reprezentat 16% din volumul de clienti, masurat si repartizat de sistemul nostru si de departamentul de Call Center.

Aceste informatii va sunt oferite de sistemul nostru de monitorizare si masurare, SmartAdmin.

Compania noastra monitorizeaza atent aceste fructuatii, care ne asigura noua, echipei Inter Imobiliare, informatii concludente si corecte, fata de cum evolueaza piata imobiliara din Iasi.

 

Suna acum Mesaj