Noutati

22-11-2022

Cartierul Alexandru cel Bun. Reprezinta Locul 1 in tranzactionarea de apartamente din Iasi, din totdeauna.

Cartierul Alexandru cel Bun. Reprezinta Locul 1 in tranzactionarea de apartamente din Iasi, din totdeauna.

Cartierul Alexandru cel Bun ca pozitionare geografica, este plasat in zona de vest a municipiului Iasi, fiind unul dintre cele mai cunoscute si locuite zone din oras ca densitate dupa Nicolina. Este unul dintre primele zone dezvoltate in perioada comunista, prin constructia de Blocuri de locuit, incepand cu anii 1965.

Cartierul Alexandru cel Bun este o zona rezidentiala cu traditie in Iasi, in care noul si vechiul se impletesc armonios.

Este un cartier cu dimensiuni restranse, daca vorbim de suprafata, insa cu densitate mare a populatiei. Ramane o zona atractiva in investiile imobiliare, datorita vecinatatii cu zona Centru, cu spatii locative construite majoritar inainte de anii 1990, cu regim mare de inaltime, compatibilia ca si modele de apartamente cu zona Mircea cel Batran, cu care de altfel se si invecineaza.

Acest cartier este impartit in mai multe microzone, printre care enumeram: Zimbru, Tigarete, Depou CFR, Piata ACB, Familial, Neptun, Minerva, Olimp.

Totodata el se invecineaza la sud cu raul Bahlui.

Ofertele de apartamente de vanzare disponibilie in Cartierul Alexandru cel Bun sunt o oportunitate reala de achizitie, oferind un raport bun calitate – pret. Este o zona de achizitie compatibila cu nevoia de locuit a familiilor sau pentru investitii imobiliare pentru inchiriere, datorita plasamentului alaturat zonei centrale si proximitatea fata de centrele universitare iesene.

Cartierul Alexandru cel Bun da posilitatea de a locui intr-o zona semicentrala, propunand spatii locative foarte diferite, de la apartamente spatioase si decomandate, la apartamente cu spatii compacte si economice.

Asadar, poti beneficia de oferte imobiliare ce ofera posibilitati de alegere multipla, putand sa decizi dintr-o varietate de tipuri si compartimentari!

Cartierul Alexandru cel Bun este foarte apropriat ca si variate de apartamente cu ofertele din zona Mircea cel Batran, fiind variante de apartamente de vanzare, compatibile.

Insa, Alexandru cel Bun este o zona lipita de zona Centrala, fiind invecinat cu zonele Gara - Centru, dar si cu zona Podu Ros, insa nu este de neglijat nici vecinatate fata de zona Pacurari.

Infrastructura sociala este dezvoltata in zona, nefiind ferita de existenta scolilor, gradinitelor, supermarketuri ca Profi, Kaufland si Carrefour, Auchan, dar si proximitate buna fata de Piata Alexandru Cel Bun, cea mai aglomerata piata din oras.

Si mai interesant este ca beneficiaza de cel mai mare parc de cartier, Parcul Piata Voievozilor, dar si de parcuri de joaca pentru copii si zone naturale bine incadrate intre spatiile locative.

Nu trebuie sa uitam de asemenea de aproprierea fata de Palas Mall, la doar 5-10 minute, care satisface dorinta de entertaiment si relaxare a unei plaje mari de persoane.

Nici serviciile de sanatate nu lipsesc din cartier existand servicii medicale publice si private din diverse specializari precum Centrul Medical Synevo si proximitatea buna fata de spitalul Arcadia din Galata.

Institutiile medicale din centrul orasului sunt si ele foarte accesibile.

Modalitatile de petrecere a timpului liber sunt si ele diversificate si sunt apropriate ca distanta: centrul Oxygen Sports & Spa din Galata, plaja Nicolina din Galata, Palas Iasi aflat in centru.

Alte facilitati ale zonei Alexandru cel Bun:

• Mijloace de transport in comun cu rute catre toate zonele orasului: tramvaiele 6 ,11, 5 si autobuzele 28 , 36 ,52
• 5 minute apropriere fata de Palas Iasi
• 10-15 minute fata centrele universitare iesene
• Infrastructura scolara buna: Gradinita nr. 21, Scoala nr. 13-„Alexandru cel Bun”, Colegiul Economic „Virgil Madgearu”.
• Infrastructura rutiere buna, cu doua benzi pe sens: Bld Alexandru Cel Bun, pasaje de fluentizare a traficului
• Retea de servicii extinsa prin prezenta agentilor economici privati in zona: farmacii, supermarket-uri, restaurante, centre medicale etc.

Dezvoltarea imobiliara din zona Alexandru cel Bun

Ofertele imobiliare beneficiaza de diversitatea nou-vechi si in Cartierul Alexandru, prin revanzari de la persoane fizice sau in proiecte imobiliare in curs de dezvoltare.

Printre dezvoltarile imobiliare noi in curs de dezvoltare, din zona Alexandru, putem mentiona:

Conest Evolution care isi propune sa construiasca cu dedicare şi responsabilitate cele mai bune apartamente pentru confortul tau si al familiei tale. Iti oferim garantia celei mai bune alegeri si un raport corect intre calitate si pret.

Ansamblu rezidential cu apartamente spatioase, decomandate de una, doua si trei camere.

Conest Evolution este situat in zona Dacia - Alexandru cel Bun si cuprinde in total 319 apartamente si 368 locuri de parcare supraterane, totul fiind gandit in jurul ideii de confort si siguranta.

Aspecte istorice ale cartierului Alexandru cel Bun

Situat in partea de vest a orasului, cartierul este subdivizat in mai multe zone cunoscute locuitorilor municipiului Iasi: Zimbru, Tigarete, Depou CFR, Piata ACB, Familial, Neptun, Minerva, Olimp. Este format in proportie de 90% din spatii locuit de tip blocuri, Alexandru cel Bun a fost construit dupa 1965 pe o zona vecina Bahluiului pentru a crea spatii de locuit pentru locuitorii municipiului, numar care la aceea vreme era in crestere datorita industrializarii.

Ca repere importante ale cartierului, cu istorie scrisa in zona, e de mentionat Depozitul de tutun al Fabricii Tigarete, ce dateaza din anul 1894, si care face poate din lista monumentelor istorice inregistrate in municipiul Iasi.

Aceasta cladire, denumita de ieseni „Depozitul de tutun” este parte din Fabrica de Tigarete este intinsa pe 1427,7 mp, de tip P+3+M.

Infiintata in anul 1864, Fabrica de Tigarete din municipiul Iasi producea si comercializa tigarete si alte produse din tutun.

Echipa Inter Imobiliare, pune mare accent pe supervizarea dezvoltarii pietii imobiliare din Iasi, si din aces motiv dorim sa informam publicul consumator de achizitii imobiliare de ceea ce reprezinta cartierul sau zona, in care acestia urmeaza sa locuiasca sau sa investeasca.

 

Suna acum Mesaj