Utile

15-11-2022

Centrul Iasului. Fiecare oferta imobiliara reprezinta o atractie.

Centrul Iasului. Fiecare oferta imobiliara reprezinta o atractie.

Zona centrala este categoric tinta atentiei clientiilor, dornici sa faca o achizitie imobiliara in Iasi, din punct de vedere zonal, pentru spatiile locative din municipiul Iasi.

Ea se intinde in limitele urmatoarelor repere: Bld. Independentei, Centru Civic, Piata Unirii si Pallas Mall Iasi.

Zona centrala este de-a dreptul cea mai cautata din Iasi, deoarece ofera o varietate de imobile, pentru toate nevoile de locuit, dar si pentru investitii imobiliare pasive sigure.

Diversitatea ofertelor imobiliare dau posibilitatea de a beneficia, la cateva minute de mers pe jos, de cele mai importante puncte de interes administrative si istorice importante: Primaria Municipiului Iasi, Spitalul Universitar Sf. Spiridon Iasi, Palatul Culturii, Teatrul National Iasi, Mitropolia Moldovei si a Bucovinei, Catedrala Catolica din Iasi, Filarmonica din Iasi, Piata Unirii.

Asadar, nu ai cum, sa nu te bucuri de o plimbare pe pietonalul Stefan cel Mare, fara sa observi aceste extraordinare bijuterii atemporale arhitecturale.

Traiesti viu o parte din istoria minunata a Iasului!

Dezvoltarea imobiliara din zona centrala a Iasului, tine pasul cu cele mai importante piete imobiliare din Romania.

Piata imobiliara din zona centrala a Iasului, ofera o varietate unitati locative care dau unicitate in piata din Iasi. Cu proprietati exclusiviste, din diferite perioade, unele cu adevarat incarcate de istorie, apartamentele din zona centrala pot fi alegerea potrivita mereu, atunci cand vrei sa fii in inima orasului.

Locuintele sunt plasate si in cladiri istorice. Dar, exista posibilitatea si de a de a locui intr-una nou construita. Investitia in imobilele din zona centrala are valoare in sine, datorita locatiei, inainte de toate!

Centrul Iasului pune la dispozitie compartimentari diferite, apartamente compacte sau spatioase, in functie de nevoia imobiliara a clientului. Insa, sa nu uitam ca fiind extrem de dorita, trebuie sa fii acolo si sa ofertezi imediat ce unitatile locative devin diponibile la vanzare sau inchiriere, in aceasta zona.

Atemporalitatea Iasului, care reuseste sa tina pasul modificarilor socio-economice, creaza contexte de dezvoltare imobiliara continua in fiecare an.

Asadar, o evolutie evidenta se simte si in piata imobiliara, mai ales cand vorbim de zona centrala din Iasi.

Ofertele imobiliare apar si dispar, cererea este mare, insa exista posibilitatea sa investesti in zona, in functie de buget si preferinte, chiar daca trebuie sa fii atent mereu la ce este nou in piata imobiliara. Cu ajutorul consilierului nostru imobiliar, vei stabili o strategie in acest sens, ca sa ajungi la proprietatea potrivita pentru tine.

Este o zona cu potential de valorificare atemporal, indiferent daca te decizi sa vinzi sau sa inchiriezi proprietatea.

Cum am mai spus, zona este adesea cautata de clienti cumparatori interesati punctele de vibratie orasului Iasi, de punctele de entertaiment moderne sau cu vechime, de inspiratia generatiei Instagram sau a celor istorice sau culturale!

De asemenea, zona Centru detine si proiecte imobiliare noi de apartamente, dar si pe variantele de revanzare din dezvoltari imobiliare recente de la persoana fizica. Sunt oferte si foarte bune la pret!

Centrul Iasului este punctul zero al investiilor din mediul public si privat.

Prezenta punctelor istorice importante, a adus in timp noi beneficii locuitorilor zonei Centru. Un exemplu pe care nu putem sa nu il mentionam, este proiectul imobiliar comercial Pallas Mall Iasi, care a incorporat extraodinar si Palatul Culturii din Iasi.

Mai putem adauga la lista de mai sus prezenta:

• Infrastructura rutiera buna, cu doua benzi pe sensul de mers: Bld. Independentei, Bld.Stefan Cel Mare, Str.Anastasie Panu.
• statii de combustibil prezente in aproprierea Pallas Iasi
• zone de agrement pentru petrecerea timpului liber: Pallas Mall Iasi
• puncte istorice si culturale importante: Filarmonica Iasi, Teatrul National Iasi, Casa Dosoftei, Muzeul Unirii, Cinema Victoria.
• puncte religioase importante: Mitropolia Ortodoxa a Moldovei si Bucovinei, Catedrala Catolica Iasi, Biserica Trei Ierarhi.
• puncte de servicii publice: Spitalul de Urgenta Sf.Spiridon din Iasi, Spitalul de Cuza Voda Iasi.
transport in comun catre toate zonele orasului

Zona Centru se invecineaza cu urmatoarele zone: Cartierul Copou, Tatarasi, Podul Ros, Pacurari, Tudor Vladimirescu. Apropierea fata de universitati va conferi mereu zonei centrale si Iasului prospetime si evolutie in pas cu vibratia actualitatii. Toate aceste beneficii vin la pachet pentru locuitorii din Centru Iasului.

Aspecte istorice ale orasului:

Zona centru este in primul rand centru istoric, care din punct de vedere urbanistic, s-a conturat in totalitate in perioada anilor 1968-1989. Zona s-a mai imbogatit cu cateva constructii moderne, dar tot monumentele istorice reprezentative pentru veacurile XVII – XVIII sunt cele care caracterizeaza întreaga zona.

Centrul Civic este de o mare importanta din punct de vedere al culturii, comertului si divertismentului, avand parte zi de zi de o forfota normala.

Adapostind lacasuri de cult, precum Manastirea “Sfintii Trei Ierarhi”, cu o arhitectura care se detaseaza de departe de cele mai frumoase din Romania, Biserica “Sfantul Nicolae Domnesc” aflata in imediata vecinatate a Casei Dosoftei si a Palatului Culturii, cea mai veche biserica din oras, Centrul este loc de pelerinaj pentru credinciosii care vin in fiecare an la Catedrala Mitropolitana Iasi, la hramul Sfanta Parascheva.

Pornind din Piata Unirii pe strada Cuza Voda, te întampina stradute inguste umbrite de cladiri vechi, cu hoteluri elegante, cu tramvaie si alei pietruite ce confera zonei un aer boem, al Iasului de altadata.

Fiind o zona in care predomina monumentele istorice si institutiile de interes cultural si social pe o suprafata geografica destul de restransa, blocurile de locuinte cu 8 etaje si-au facut loc printre si in imediata vecinatate a acestora, dand impresia unei citadele, transformand zona ce se voia a fi rafinata si cosmopolita in marele cartier din zilele noastre.

Actualul Centru Civic construit si definit in ultima jumatate a secolului trecut, cu diferite stiluri arhitecturale aparent arhaice si influente culturale, imbinate cu arhitectura moderna, este una dintre cele mai cautate zone de pe piata imobiliara din Iasi si datorita accesului facil spre orice destinatie a orasului, fiind foarte aproape de statiile mijloacelor de transport in comun, de mari centre comerciale (Palas, Moldova Mall, Hala Centrala), universitati, spitale, farmacii, spatii de birouri, magazine, restaurante si baruri. Este un ansamblu urbanistic complet, cu strazi modernizate in ultimii ani, care confera o stare de normalitate vietii si satisface intr-o mare masura nevoile locuitorilor.

Va recomandam cu incredere zona Centru, care, desi se afla in mijlocul Iasului, este o zona destul de linistita, ferita de prea mult trafic. Agentia imobiliara Inter Imobiliare vine in sprijinul doritorilor de rafinament, oferind spre vanzare apartamente noi in centrul Iasului.

Suna acum Mesaj