Noutati

25-11-2022

Zona Dacia. O importanta zona a orasului, cu oferte imobiliare atractive din toate punctele de vedere.

Zona Dacia. O importanta zona a orasului, cu oferte imobiliare atractive din toate punctele de vedere.

Cartierul Dacia este unul dintre cartierele traditionale ale Iasului, infiintate in secolul XX. Dacia este un cartier din Iasi, situat in sud-vestul orasului, construit intre anii 1970-1990, fiind invecinat cu alte cartiere cu traditie din Iasi: Canta, Alexandru cel Bun.

Zona Dacia, ocupa un loc foarte important in piata imobiliara din Iasi, asta datorita multitudini de oferte imobiliare ce sunt la tranzactionare in acest cartier.

Cartierul Dacia, invecinat cu zonele Alexandru si Canta, propune oferte de apartamente de vanzare in piata imobiliara din Iasi, de tip decomandat si semidecomandat, cu 1, 2, 3 si 4 camere, spatioase si ingenios gandite.

Alaturi de zona Alexandru cel Bun, cartierul Dacia, reprezinta unul dintre pilonii pietii imobiliare din Iasi, din toate timpurile.

In acesta zona, volumul de tranzactii imobiliare, este imens, datorita interesului exprimat de familiile care devin rezidenti ai Iasului achizitionand in aceasta zona. Acest cartier reprezinta si o importanta rampa de lansare a unei familii tinere, principala cauza fiind pretul bun de achizitie si calitatea pe care o ofera tipurile de apartamente construite in zona.

Se stie faptul ca in aceste zone, gasim cele mai spatioase si aerisite apartamente, strazi largi, cu cate doua benzi pe sens: Bld. Dacia, Str. Sarmisegetuza, Str. Stramosilor, Str. Tabacului.

Cartierul Dacia nu a fost ocolit nici el de dezvoltarea generala din municipiul Iasi.

Cu infrastructura rutiera amenajata, parcuri scoli si gradinite, investitii din mediul de business privat, este o zona buna pentru locuit.

Cartierul Dacia, impreuna cu zonele limitrofe acestuia, beneficiaza de asemenea, de cea mai mare si mai bogata oferta de spatii comerciale ce deservesc activitatea multiplelor companii si care ofera acestora o expunere forte buna si foarte aerisita.

Cartierul Dacia ofera urmatoarele beneficii locuitorilor sai:

Artere rutiere: Bld.Dacia, Str.Sarmisegetuza, Str.Stramosilor, Str.Tabacului.

• centre comerciale in apropriere: Lidl Dacia, Kaufland, Era Shopping Center Park
• stații Peco
• zone de petrecere a timpului liber si parcuri amenajate: Parc Dacia, Parc Amurgului
• Proximitatea fata de centrele universitare: Universitatea Alexandra Ioan Cuza
• transport in comun cu ruta directa catre centru si alte zone ale orasului:
Tramvaie: 11, 6, 5
Autobuze: 36, 44, 28, 47

Proiecte rezidentialale construite in zona Dacia:

Concept City: un proiect imobiliar ce se dezvolta in zona Club 20 chiar in spate la noul Supermarket Lidl ce se construieste in apropiere de Restaurant Moara de Foc. Proiectul va avea mai multe cai de acces, printre care cele mai importante vor fi in zona Dacia - Peco Rompetrol si spre Moara de Foc cu acces facil spre zona Centrala sau Copou.

Proiectul va avea 12 imobile cu un regim de inaltime de 10 etaje, si alte doua imobile de 16 etaje, parcari subterane, parc cu loc de joaca pentru copii, magazine.

Istoric Cartier Dacia

Dacia este un cartier al municipiului Iasi.

Este un cartier nou al orasului fiind construit intre anii 1970 si pana la finalul anului 1989. Cartierul Dacia, desi nu detine o istorie anterioara vasta, este unul dintre cartierele importante cartiere de blocuri ale municipiului Iasi, cu aproximativ 42000 de locuitori.

Este situat la capătul de sud-vest si se invecineaza cu Alexandru cel bun si Canta.

Din punct de vedere socio-culturul, cartierul Dacia detine doua locase de cult importante, Biserica romano-catolica Sf.Anton de Padova si Biserica Ortodoxa Inviere Domnului.

Infrastructura socio-economica este in continua dezvoltare, existind in zona reprezentanti ai mediului privat.

 

Suna acum Mesaj