Noutati

12-07-2021

Cum poti creste in echipa Inter Imobiliare si in imobiliare?

Cum poti creste in echipa Inter Imobiliare si in imobiliare?

CUM DORIM SA FIE NOUL NOSTRU COLEG?

Esti in cautare de job, e clar ca iti doresti o schimbare. Iti promiti ca de maine vei face un research clar, pe baza unor criterii personale, ale experientei, dar si a domeniului de activitate.

La un search pe platformele de profil, anunturi pe site-uri de recrutare sau chiar si pe social media gasesti posturi disponibile in domeniul real estate. Te tenteaza, dar nu ai cunostinte vaste despre domeniu, ci doar mici informatii din auzite. Iata ce abilitati ar fi utile pentru domeniul real estate, daca iti doresti sa iti incepi cariera in aceasta ramura. Este foarte posibil sa le regasesti utile si pentru viata ta de zi cu zi. De ce? Pentru ca real estate este despre oameni, nevoi si dorinte, interactiune umana si manifestare in mediul intern si extern.

SA DETII INTELIGENTA EMOTIONALA.

Daca inteligenta cognitiva este mai usor de estimat, masurata fiind de IQ- coeficientul de inteligenta, inteligenta emotionala nu poate fi masurata numeric. Insa, EQ-coeficientul emotional, detine 5 caracteristici esentiale, prin care poti descoperi in ce masura esti inteligent emotional. Aceste componente, desi acum par o nebuloasa, fac parte din noi, cu grade diferite de dezvoltare, in functie de varsta si experiente.

Componentele inteligentei emotionale

1. Autocunoasterea

Atunci cand vorbim despre aceasta componenta, vorbim despre cunoasterea de sine. In termeni mai clari, se definesc emotiile si sentimentele care pot aparea in diverse situatii, iar cunoscandu-le, intelegem cum ne pot afecta pe noi, dar si pe ceilalti. Asadar, autocunoasterea presupune ca emotiile noastre sa nu preia controlul personalitatii si felului in care ne manifestam in climatul social in care ne facem simtita prezenta.

2. Autocontrolul

Stapanirea de sine este si ea foarte importanta in orice aspect al interactiunii ce implica decizii . Persoanele care au capacitatea sa tempereze instinctele de a reactiona, nu vor lua decizii negandite, la impuls, anticipand rezultatele posibilie ale unui act inainte de a il realiza. Aceasta calitate este una foarte importanta si in viata de zi cu zi. In acest fel poti sa iti desfasori activitatea, fara sa afectezi persoane din jurul tau.

3. Motivatia

Oamenii care sunt motivati fara presiune externa, detin un coeficient ridicat de inteligenta emotionala. Sunt persoanele care muncesc pentru obiectivele lor si sunt productive. Gandesc in perspectiva mereu definindu-si actiunile de parcurs pentru viitoarele reusite. Au mentalitate de invingator, isi cunosc limitele, cer ajutor la nevoie.

4. Empatie

Persoanele inteligente emotional sunt mai putin egoiste si mai constiente ca o nevoie trebuie sa fie ascultata pentru a fi inteleasa. Capacitatea de a asculta nevoile celorlalti poate fi dovada de loialitate pentru cei din jurul tau.

5. Abilitati sociale

Daca esti inteligent emotional este usor pentru tine sa lucrezi in echipa, sa interactionezi cu persoane noi si sa comunici ceea ce doresti. Totodata, aceste abilitati te pot ajuta sa devii un lider bun si o persoana care dezvolta relatiii de lunga durata.

SA FII ORGANIZAT

Un “to do list” bine realizat, cu activitatile bine ordonate de va ajuta in orice moment al vietii. Fie ca vorbim de sarcinile profesionale si personale, ele se pot impleti foarte bine atunci cand esti organizat. Orice sarcina stersa si incheiata din “to do list-ul ” zilei tale te va pastra pozitiv si vei descoperi multumirea lucrurilor finalizate. Organizarea te ajuta sa te bucuri de timpul tau asa cum iti doresti, realizand si task-urile propuse pe acea zi.

SA FII OPTIMIST

Viata este cel mai frumos dar pe care il detinem fiecare dintre noi. Dar, conteaza foarte mult si modul in care gandim si simtim pentru ca ea sa aiba un curs pozitiv. Optimismul este una dintre cele mai pretioase calitati ale unei persoane. Expresia “O noua zi, o noua viata!” nu este un cliseu pentru persoanele optimiste, care nu inceteaza sa creada in sine, “sa vada partea plina a paharului” in orice aspect in care se manifesta.

SA AI INCREDERE IN TINE

Autoevaluarea si asteptarile fac casa buna cu increderea. Daca te evaluezi realist, utilizand nivelul ridicat de certitudine în raport cu propriile abilitati, capacitati și judecati, esti o persoana cu incredere in sine. A nu se confunda aceasta abilitate cu aroganta. Stima de sine este una dintre nevoile esentiale umane, oamenii avand atat de respect fata de mediul social in care se desfasoara, dar si fata de propria persoana, foarte necesare sa creasca si sa prospere.

Ne plac provocarile si credem cu putem integra in compania noastra oameni ca tine, poate fara experienta in domeniu, sa dornici de castiguri peste medie lunare. Cu siguranta tu ai si alte calitati, perfectionate in timp, pe care noi am fi mandri sa le avem in familia FAPTE a Companiei Inter Imobiliare. Hai in echipa noastra!

Suna acum Mesaj