Utile

29-11-2022

Zona Podu de Fier, atat de aproape de tot ceea ce conteaza in oras.

Zona Podu de Fier, atat de aproape de tot ceea ce conteaza in oras.

Zona Podul de Fier satisface toate necesitatile locuitorilor zonei, in primul rand prin imediata vecinatate cu zona centrala a orasului, dar si prin spatiile locative prezente in aceasta zona.

Fiind o zona construita la final de secol XX, dar si cu blocuri de apartamente nou construite, isi pastreaza popularitatea si eficienta acestora in piata imobiliara din Iasi, in aceasta zona, apartamentele oferind un bun raport pret / calitate, dar şi eficienta maxima la inchiriere.

Zona Podul de Fier este cunoscuta datorita aproprierii de vecinatatea cu Tg.Cucu si zona centrala.

In aproprierea zonei putem mentiona urmatoarele repere importante:

- Zona administrativa: Tribunalul Iasi, Agentia Nationala de ocupare a fortelor de munca, Autoritatea Rutiera Romana.
- Servicii publice: Spitalul de urgenta Sf.Spiridon, Spitalul Cuza Voda, Spitalul Elena Doamna.
- Doar 5 minute de mers pe jos pana la Pallas Mall, Moldova Mall.
- Repere istorice si religioase: Ansamblul Istoric Monument Manastirea Golia, Sinagoga Mare, Biserica Sf.Pantelimon.

Centre universitare si educationale: Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T.Popa, Scoala Internationala Spectrum, Gradinita cu program normal nr. 3, Scoala Gimnaziala Speciala "Constantin Paunescu" Iasi

Dezvoltarea imobiliara a cartierului Podul de Fier

In zona Podul de Fier, piata imobiliara detine oferte si in complexe rezidentiale noi, fie la revanzare in proiecte imobiliare deja finalizate, sau direct la dezvoltator.

Sectorul spatiilor locative este in proces de dezvoltare continua in acest cartier.

Hai sa aflam ce ansambluri rezidentiale se construiesc in zona Podu de Fier

Moon Reflex: Imobilele sunt situate in Podul de Fier, langa cartierul Tatarasi, intr-o zona linistita departe de agitatia orasului, la doar 10 minute de Palas Mall.

Va oferim spatii vitrate spatioase, apartamente cu 1, 2 sau 3 camere, suprafete complet utilizate, in functie de cerintele pe care le comunicati cu noi. Designul este in conformitate cu cele mai recente tendinte, iar arhitectura exterioara se ridica la inaltimea asteptarilor.

In zona Podul de Fier, poti achizitiona apartamente intime si spatioase, compartimentari generoase ca spatiu ce variaza de la apartamente cu o camera decomandate, pana la 2, 3 sau 4 camere.

Dezvoltarile imobiliare din zona Podul de fier, au dus dupa anii 2012 la o extindere a portofoliului de oferte imobiliare disponibile, extinzand reteaua de servicii, inmultindu-se reprezentantii mediului privat in zona.

De asemenea, infrastructura zonei s-a imbunatatit considerabil prin investitiile publice in reconstructia de strazi si cresterea retelei publice de transport.

Pretul este atractiv, iar imobilele din acesta zona sunt pretabile atat ca locuinte, dar si pretabile la inchiriere, cu posibilitati de achizitie multiple, aduc un interes sporit fata de zona și adesea sunt o optiune pentru clientii pietei imobiliare iesene.

Ofertele imobiliare din zona Podul de Fier nu se rezuma doar la unitati locative de tip apartament, ci si oferte de case la revanzare, construite pe stradutele adiacente strazii Cucu si Eternitatea, pe care le cuprinde zona.

Zona Podul de fier este privilegiata si de investitiile agentilor economici privati, dar si de infrastructura:

• Strazi asfaltate, cu mai putina aglomeratie decat pe bulevardele vecine
• centre comerciale apropriate: Pallas Mall, Auchan, Moldova Mall, Mega Image, Iullius Mall, Kaufland Tatarasi
• statii Peco,
• piete vecine: Hala Centrala, Piata Chirila
• parcuri de copii amenajate
• transport in comun catre orice punct de atractie a orasului
• Aeroportul Iasi
• Complex Ciric – cel mai mare parc verde din Iasi
• Ateneul Iasi, Teatrul National Iasi, Filarmonica de stat Iasi.

Oferte tentante de apartamente noi si vechi din Podul de Fier sunt listate pe site-ul nostru interimobiliare.ro, actualizate si la doar un click distanta de o vizionare!

Istoric cartier Podul de Fier

Podul de Fier a fost initial un pod reconstruit metalic peste un pod de piatra ce da posibilitatea traversarii unui parau cu e se revarsa in Bahlui.

Leaga cartierul Tataras de oras, si in zona existau atelierele ale mestesugarilor. Locuintele din zona erau considerate a fi a persoanelor cu venituri reduse.

Acesti oameni erau zilieri ce carau apa din Ciric sau de la Fantana Popii de pe parau, alti gaz de la depozitele din Podul de Fier.

In zona traia si vestitul Isac Zodaru, vanzatorul de sirop si sifon.

Strada Cucu era plina de aluviuni depuse de la raul Carlig.

Era o zona des inundabila, uneori facand imposibila trecere catre zona Tatarasi. Inundatiile insa curatau malurile de deseuri aruncate de targovetii zonei.

 

Suna acum Mesaj