Utile

16-05-2022

Rolul agentului imobiliar este acela de a va ajuta la economisirea de timp, bani si energie .

Rolul agentului imobiliar este acela de a va ajuta la economisirea de timp, bani si energie .

Cumpararea unei case poate fi dificila, stresanta si imprevizibila, dar un agent imobiliar bun care are experienta si cunostinte despre piata locala, va poate ajuta pe durata intregului proces de vanzare-cumparare. Cu listari si date despre anunturi imobiliare disponibile online, este posibil sa cumparati o casa fara ajutorul unei agentii imobiliare. Dar acei cumparatori sau vanzatori care isi doresc siguranta au nevoie de un agent imobiliar familiarizat cu nevoile, bugetul si valorile acestora si poate face procesul de cumparare/vanzare mult mai usor.

Odata cu proliferarea pietelor imobiliare online, aveti posibilitatea de a alege sa lucrati cu agentia imobiliara care va ofera cea mai mare incredere, chiar si la o prima citire a descrierii.

Rolul agentului imobiliar este acela de a va ajuta la economisirea de timp, bani si energie atunci cand se impune sa ai o nevoie imobiliara. Agentul imobiliar profesionist este onest si de incredere clientului sau si pune intotdeauna interesele acestuia in fata celorlalte nevoi. El se ghideaza dupa un cod etic, are principii bine inradacinate si investeste constant in educatia lui.

Relatia cu clientul primeaza in fata incheierii unei tranzactii imobiliare

Acesta fiind motivul pentru care profesionistul nu se va rezuma la vanzarea efectiva, ci va asculta clientul pentru a-i intelege pe deplin nevoile sale. De asemenea, ii apara interesele si este atent la detalii si stie ca recomandarile sunt cheia succesului, iar clientii sunt cei mai importanti.

E util sa te asiguri ca intentia acestuia este sa inteleaga intai nevoile, pentru ca apoi sa va poata oferi acele solutii imobiliare croite special pentru nevoia dumneavoastra.

Pentru ca relatia dintre dumneavoastra si agentia imobiliara sa functioneze, va recomandam sa ii comunicati ce este important. De exemplu: daca exista un cartier in care va doriti neaparat sa locuiti? Sau bugetul nu va permite decat sa alegeti un cartier periferic cu blocuri vechi? Stiind ce va doriti, dar si bugetul de care dispuneti, agentul imobiliar va va ghida cel mai bine, aratandu-va si optiuni din zonele inconjuratoare, poate la care nici nu v-ati gandit.

Agentii imobiliari va pot ajuta.

Atunci cand intentionati sa vindeti o proprietate, stabilirea pretului corect este cel mai important criteriu pentru o tranzactie reusita.  In cazul vanzarii: cunoaste detaliat piata imobiliara in care activeaza si va va oferi ajutor in negociere pentru stabilirea pretului corect.

Cunoasterea pretului real al proprietatii dumneavoastra este primul lucru la care trebuie sa fiti atent. In cele mai multe cazuri, vanzatorii tind sa fie subiectivi si de a supraevalua proprietatea, ceea ce ar putea conduce la ingreunarea procesului de vanzare, dar in acelasi timp si la limitarea sanselor de a gasi cumparatori interesati.

90% dintre cumparatori folosesc pretul ca un filtru de cautare avansat, iar daca proprietatea dumneavoastra nu este listata la pretul corect, cresc sansele ca potentialii cumparatori nici sa nu o vada. Agentul imobiliar va face o evaluare corecta si onesta a proprietatii, tinand cont de tipul acesteia, compartimentare, anul constructiei, materialele folosite, utilitatile si facilitatile din imprejurimi (transport in comun, scoli, spitale, magazine, locuri de joaca, zone verzi etc.), cat si pe baza cerintelor imobiliare din zona respectiva.

Cum promovam noi la Inter Imobiliare anunturile imobiliare.

Intr-o piata imobiliara accelerata cum este cea din Iasi, noi ca si companie incercam sa ne imbunatatim mereu serviciile imobiliare dedicate promovarii vanzarilor de imobile.

Stim cat este de greu sa-ti cauti oferta imobiliara potrivita, prin multitudinea de anunturi imobiliare false, publicate la intamplare, fara verificare anterioara, sau postate de nevoie de unii agenti imobiliari, care nu stiu ce sa mai faca, sa aiba si ei un client.

Te informam ca la noi la Inter Imobiliare, dispunem de un intreg departament care se lupta in fiecare zi cu aceste lucruri, si ne este si nou din ce in ce mai greu, dar dorinta noastra de a oferi corectitudine si transparenta in tranzactiile imobiliare, ne motiveaza sa reactualizam si sa publicam, doar acele oferte imobiliare cu continut detaliat, poze calitative, schite ale imobilului, cat mai real cu putinta.

Pe interimobiliare.ro, ai intreaga noastra baza de date de anunturi imobiliare, verificate si reale.

Negocierea prin intermediul agentului imobiliar

Una dintre cele mai dificile misiuni in tranzactionarea unei locuinte este purtarea negocierilor. Acționand ca un mesager in interesul dumneavoastra, agentul se va afla intr-o pozitie mai buna pentru a obtine o reducere astfel incat sa va alegeti, intr-un final, cu cel mai bun pret. In cazul in care va aflati in situatia in care va place o casa, dar totusi va displac anumite chestiuni din casa (de exemplu: culoarea peretilor), aceste nemultumiri vi le puteti exprima in fata acestuia, pentru a incerca sa obtina o reducere din costul bunului, destinata ulterioarelor lucrarilor de reparatie.

Asistenta juridica pentru perfectarea tranzactiei imobiliara.

Scopul contractului de vanzare-cumparare este acela de a va proteja, indiferent ca vindeti sau cumparati un bun imobil, si de a va oferi certitudinea ca oricand se poate renunta la tranzactie in cazul in care nu sunt respectate clauzele contractuale. Un agent imobiliar experimentat intalneste zilnic multiple tipuri de contracte, cunoscand in detaliu specificul si structura lor, prin urmare va ofera consiliere si ghidaj in procesul de intocmire si semnare de acte, pana la perfectarea tranzactiei, astfel incat totul sa fie perfect legal.

Sursa articolului: Blog.imobile-iasi.ro

Suna acum Mesaj