31-05-2022

Compania Inter Imobiliare premiata pentru performante la evenimentul Imobiliare Hub National 2022

Compania Inter Imobiliare premiata pentru performante la evenimentul Imobiliare Hub National 2022

Anul acesta, Ciprian Iovu CEO Inter Imobiliare, a fost speaker in cadrul hub-ului CPI National 2022, 24 - 25 mai 2022, unde a expus tuturor profesionistilor si pasionatilor din piata imobiliara din Romania, care au fost tendintele in piata rezidentiala din Iasi si din Piatra Neamt, intre preturile istorice si livrarile de unitati locative record, in primul trimestru al anului 2022. Acesta discutie a avut loc in a doua parte a programului, din Ziua 1 a Evenimentului Imobiliare.ro Hub National.

In aceasta perioada piata imobiliara beneficiaza de mari oportunitati de investitie.

S-au concluzionat directiile oportunitatilor si amenintarilor din domeniul imobiliar, dar si cum a fost influentat domeniul imobiliar de conflictul din tara vecina. S-au amintit, deasemenea, si care au fost nivelul cererii si al ofertei imobiliare in primul trimestru ale acestui an.

Totodata, s-a incercat conturarea unui pronostic a evolutiei investitiilor din domeniul imobiliar, mai exact, unde si cum ar trebui sa investim in piata imobiliara. Una dintre oportunitatile viitorului o va constitui piata inchirierilor, atat in regim clasic, cat si in cel hotelier.

Piata materialelor de constructii, cel mai important factor de decizie in privinta pretului la noile apartamente.

S-a vorbit si despre situatiile de crestere a costurilor cu care de confruntam in piata imobiliara: costului de constructie, costurilor creditului pentru cei care acceseaza oportunitatile de finantare. S-a vorbit si despre inflatie, care forteaza o crestere a preturilor in general, ceea ce influenteaza si piata imobiliara.

In piata imobiliara, zona care a fost puternic influentata a fost zona proiectelor imobiliare noi, deoarece cresterea costului de constructie a fost una dintre povocarile cu care ne-am confruntat in ultima perioada.

Cei de la Google au vorbit, pentru a intelege si mai bine cat de mare a fost interesul pentru piata imobiliara in Romania, despre trendurile in cautarile Google in ce priveste piata imobiliara in general.

Vestea buna este ca interesul persoanelor utilizatoare a motoarelor de cautare puse la dispozitie de Google este in continua crestere, cand vine vorba de investitii in imobiliare.

Un alt aspect pozitiv este ca cererea, in general la nivel national, este in crestere, iar investitia in imobiliare este inca prioritara si de interes in preferintele romanilor.

S-au conturat si oportunitatile extraordinare pe care le au investitorii interesati de piata din Romania. In ceea ce priveste pretului pe metru patrat, el ramane inca printre cele mai scazute din Europa, ceea ce aduce oportunitati de dezvoltare a proiectelor imobiliare noi in continuare, dar si a zonei de servicii de consultanta in intermedierea tranzactiilor imobiliare.

Putem spune, in loc de concluzii, ca perioadele atipice aduc cu sine inovarea, curajul in a exprima creativitatea si de a testa capacitatea de a iesi din zona de confort.

O solutie pentru toti cei implicati in mediul de afaceri in zona imobiliara este utilizarea mindset-ului lateral, care va duce la diferentierea calitativa a serviciilor si a ofertelor imobiliare bune de achizitionat in urmatoarea perioada.

Asadar, dragi colegi, viitorul suna provocator si plin de oportunitati!

Suna acum Mesaj