Utile

24-11-2022

Cartierul Tudor Vladimirescu. Aici se da startul in inchirierea de apartamente pentru studentii Iasului.

Cartierul Tudor Vladimirescu. Aici se da startul in inchirierea de apartamente pentru studentii Iasului.

Cartierul Tudor Vladimirescu din Iasi este conturat intre anii 1950-1960. In prezent gazduieste cel mai mare campusul studentesc din Iasi, al Universitatii Tehnice Gh.Asachi.

Este unul dintre cele mai mici cartiere din Iasi, insa a beneficiat cu siguranta de o mare evolutie in ultimul deceniu, cartierul a cunoscut succesul mai ales dupa inaugurarea primului mall iesean Iulius Mall.

Aproprierea fata de centru si pozitia sa de liant intre zonele centrale si semicentrale ale orasului Iasi, fac ca atentia cumparatorilor de imobiliare sa fie ridicata pentru acest cartier.

Acesta, se invecineaza cu cartierul Podu Ros, Tatarasi, Metalurgie, Podu de Fier si Centru unul dintre cele mai cunoscute cartiere din Iasi.

Fa o investitie imobiliara cu inchiriere ulterioara garantata instant.

Despre zona Tudor Vladimirescu, nu putem vorbi decat de faptul, ca ofera pentru cei interesati de investitii imobiliare sigure, cel mai bun raport de rentabilitate, a unei proprietati ce se doreste a fi inchiriata pe termen mediu si lung.

In aceasta zona anunturile cu apartamente de inchiriat se epuizeaza instant, odata cu sosire studentilor, in unul dintre cele mai mari centre universitare din Romania, Campus Tudor Vladimirescu, practic numai in cateva zile se asigura inchirierea apartamentelor catre studenti pe toata perioada anului.

In cartierul Tudor Vladimirescu, avem practic mai toate tipurile de imobile existente, camere de camin, garsoniere, precum si apartamente cu 1, 2, 3 si 4 camere, disponibile clientilor nostri fie pentru locuit sau pentru investitie imobiliara spre inchiriere lui.

Cartierul are in componenta lui si o retea foarte mare de servicii pivate, o prezenta ridicata a agentilor economici privati din multe domenii de activitate, fapt ce face din Tudor Vladimirescu un cartier extraordinar de cautat.

Plasamentul in aproprierea de Bahlui, cu alei destinate pietonilor si piste de biciclisti amenajate, pot oferi locuitorilor zonei o clipa de relaxare si promenada in inima orasului.

Iata ce ofertele imobiliare puteti gasi in zona Tudor Vladimirescu

Daca ne referim la imobilele existenta in zona, ce dateaza de la sfarsit de secol XX, avem de-a face cu spatii locative situate in blocuri de inaltime medie, de tip vile, ce se remarca in mod deosebit arhitectural. Daca ne referim la compartimentari, avem de-a face cu spatii de locuit compacte, economice, in mai multe variante.

Proiectele imobiliare contruite in ultimii 10 ani, au adus un plus de energie si un caracter urban mult mai ridicat intreg cartierului.

Fie ca ne referim la cele doua complexe comerciale de tip mall mari dimensiuni Palas si Iulius Mall, marca Iulius Grup, fie ca ne referim la proiectele imobiliare rezidentiale din zona, este imposibil sa nu observi mixtura impresionanta si echilibrata intre nou si vechi.

Nici marile fonduri de investiti din tara nu au ramas indiferente la aceasta zona, asadar nu putem sa nu observam desfasurarea proiectului imobiliar Silk District, marca Prime Kapital.

Marii retaileri europeni sunt prezenti in zona, cu produse si servicii ce aduc un plus de bunastare locuitorilor zonei: Kaufland, Lidl, Pepco, Flanco, Carrefour Romania, Supeco Romania, Fan Curier, Leroy Merlin, Brico Depot.

Acest fapt aduce zone un avantaj in piata imobiliara: fie boem, fie puternic modern, fiecare nevoie imobiliara a clientilor interesati de zona isi va gasi echivalent in ofertele imobiliare propuse de Cartierul Tudor Vladimirescu.

Facilitatile ofertite de Cartierul Tudor Vladimirescu

Infrastructura sociala din zona este un atuu al locuitorilor cartierului Tudor Vladimirescu. Prezenta Campusului Universitar al Universitatii Tehnice Gh. Asachi a atras dupa sine o accelerare a dezvoltarii si evolutiei sustenabile a zonei, ceea ce a atras investitii din mediul public si privat atat in zona de servicii, cat si in zona rutiera.

Intre ele amintim:

- Retea de transport in comun catre toate zonele orasului
- Zona comerciala puternic dezvoltata: Iulius Mall, Palas Mall, Complex Comercial Egros Iasi, Complex Comercial Felicia.
- Statii de combustibil in proximitate: Petrom, Socar.
- Servicii medicale private prin prezenta cabinetelor de diverse specialitati
- Zone de petrecere a timpului liber in proximitatea si in interiorul cartierului: Cinema City, Gradinile Palas, Spatii verzi si parcuri de joaca pentru copii, Teatrul National Iasi, Filarmonica Iasi
- Retea educationala publica si privata.
- Supermarket-uri si farmacii dezvoltate in zona: Kaufland, Lidl, Carrefour, Supeco

Aspecte istorice ale zonei Tudor Vladimirescu

Dezvoltat cu precadere intre anii 1950-1960, cartierul Tudor Vladimirescu capata o notorietate deosebita datorita campusul studentesc al Universitati tehnice Gh.Asachi din Iasi, primul ca marime in Iasi.

In fiecare an peste 10.000 de studenti devin locuitori ai zonei si se alatura deja celor 15.000 de rezidenti stabiliti in cartier.

Un simbol istoric al cartierului cunoscut pentru ieseni este Beraria Zimbru din Tudor Vladimirescu. Ea este strans legata de istoria Fabricii de bere din Iasi, infiintata in anul 1786.

Aici de-alungul vremii au fost oaspeti cele mai de seama nume din istorie, ce sunt mentionati astazi in legendele targului Iesilor.

 

 

Suna acum Mesaj