Utile

28-03-2023

Cartierul Frumoasa. Una dintre cele mai noi zone ale Iasului, cu apartamente spatioase si bine organizate

Cartierul Frumoasa. Una dintre cele mai noi zone ale Iasului, cu apartamente spatioase si bine organizate

Zona Frumoasa este una dintre cele mai linistite si vezi zone ale municipiul Iasi. Cuprinsa intre Manastirea Cetatuia si Manastirea Frumoasa, este oaza de liniste si frumusete.

Zona Frumoasa este cautata de iubitorii de liniste, majoritar familii, deoarece da posibilitatea clientilor sa aleaga din mai multe tipuri de compartimentari, pentru toate nevoile de locuit, dar si pentru investitii imobiliare rentabile.

Construit in vecinatate, este varianta buna pentru zona Nicolina si Cug, deoarece iubitorii de liniste si unicitate, poti achizitiona compartimentari asemanatoare zonelor mentionate.

Diversitatea ofertelor imobiliare si linistea oferita de spatiul in care se afla, la cateva minute de mers pe jos de Manastirea Frumoasa, zona beneficiaza de conexiune buna cu infrastructura sociala ieseana, prin prezenta scolilor, gradinitelor, supermarket-urilor Selgros si Piata CUG, zone verzi si parcuri de joaca pentru copii. Nu trebuie sa uitam apropierea de 15 minute fata de Palas Mall.

Dezvoltarea imobiliara din zona Frumoasa:

Piata imobiliara din zona Frumoasa ofera disponibilitati la revanzare, dar si oferte in complexe rezidentiale noi construite. Daca vorbim de unitatile locative construite inainte de anii 1984-1990, cartierul Frumoasa ofera posibilitatea de a locui in apartamente de 1,2,3 si 4 camere, in variante decomandate, in blocuri tip vila.

Unitatile locative sunt mai potrivite pentru cei care iubesc socializarea cu persoanele din vecinatatea locuintei lor, dar si intimitatea necesara in locuinta, fiind variante de apartamente, decomandate.

E un mix echilibrat intre buget, intimitate si socializare. Interesant nu?

In zona Frumoasa, avem disponibile si o vasta gama de apartamente noi in ansamblurile rezidentiale ce se dezvolta in acest cartier.

Manta Rosie Residence: Odata cu achizitionarea unui apartament nou in MANTA ROSIE RESIDENCE, te vei integra intr-o comunitate restransa de oameni activi, moderni, preocupati de frumos, de o viata linistita si in siguranta. Pentru a complete imaginea locuintei ideale, complexul va dispune de: spatii verzi, locuri de joaca pt copii, spatii comerciale, birouri, locuri de parcare supraterane 81 bucati si subterane 124 bucati.

Hlincea Hills : Acasa, acesta este cuvantul ce defineste catierul Hlincea Hills, noul complex de 6 blocuri din Frumoasa-Hlincea. Accesul spre punctele de interes ale orasului se face rapid, atat cu masina, cat si cu mijloacele de transport în comun. In plus, esplanada ofera un cadru perfect pentru relaxare in zilele calduroase, dar si un loc de joaca pentru cei mici, in care ei sa descopere o particica din natura.

Cortez View Residence: este un proiect imobiliar format din 8 locuinte tip single cu iesire direct in sosea. Complexul este ferit de agitatia urbana si in acelasi timp reuseste sa creeze intimitate si liniste.

Cartierul Frumoasa oferta posibilitatea de a locui in apartamente intime si spatioase, in functie de nevoia imobiliara a clientului investitor.

Este o zona iubita de familii, dar si de tineri interesati de liniste si pitorescul zonei.

Posibilitatea de a investi in zona, in functie de buget si preferinte, o vei stabili in discutiile avute cu agentul imobiliar. El te va ajuta sa descrii o strategie in acest sens, ca sa ajungi la proprietatea potrivita.

Este o zona cu potential de dezvoltare si in viitorii ani, aflata in vecinatatea bulevardului Poitiers unde sunt dezvoltate companii importante ca Continental, aduc interes suplimentar fata de aceasta zona. Vibratia incarcata de istorie si spiritualitate, prin prezenta Manastirii Frumoasa, te va incanta cu siguranta!

Zona Frumoasa este o zona cu potential imobiliar in dezvoltare, datorita investiilor din mediul public si privat.

Prezenta punctelor istorice importante, a adus in timp noi beneficii locuitorilor zonei Frumoasa. Un exemplu pe care nu putem sa nu il mentional este gigantul international Continental, care este incorporat in zona Frumoasa.

Mai putem adauga la lista de mai sus prezenta:

• Infrastructura rutiera buna, cu doua benzi pe sensul de mers: Bld Poitiers.
• statii de combustibil prezente in aproprierea Selgros Iasi.
• puncte religioase importante: Manastirea Frumoasa, Manastirea Cetatuia.
• puncte de servicii publice: Spitalul de Recuperare.
• transport in comun catre toate zonele orasului: autobuzele 19, 27, 42, 43, 43C, 44

Zona Frumoasa se invecineaza cu urmatoarele: Cartierul Nicolina, Cartierul CUG, Cartierul Podul Ros, Cartierul Bucium. Prezenta infrastructurii si a mijloacelor de transport in comun, fac eficient transportul si catre centrele universitare iesene, dar si fata de parcul industrial dezvoltat de Continental, fac din zona Frumoasa, o zona buna de investitii pentru inchiriere.

Aspecte istorice ale cartierului Frumoasa:

Frumoasa este un cartier al municipiului Iasi.

Numele cartierului vine de la Manastirea Frumoasa, manastire localizata in acest cartier.

Cartierul este situat in partea de sud a orasului, la poalele dealului Cetatuia, intre cartierele Nicolina, C.U.G., Manta Rosie, Podul Ros, Bucium .

Repere notabile ale zonei:

Manastirea Frumoasa, 1586, reabilitata in perioadele 1726-1733 si 1836-1839
Manastirea Frumoasa din Iasi este manastire ortodoxa de calugarite fondata hatmanul Melentie Balica. A fost reabilitata repetat în timp. Biserica existenta este ridicata in perioada 1836-1839. Pozitionata pe o terasa, cu o altitudine de 8-10 metri in comparatie cu sesul Bahluiului, Biserica Frumoasa epateaza cu silueta sa zvelta și luminoasa in peisajul zonei, protejata de un zid de piatra naturala de vreme, pe care se observa trecerea timpului.
Ansamblul Manastirii Frumoasa este pe Lista monumentelor istorice din judetul Iasi din anul 2015.

Manastirea Cetatuia (1668-1672)
Manastirea Cetatuia din Iasi este o manastire ortodoxa de calugari, fondata in secolul al XVII-lea de voievodul Gheorghe Duca (1665-1666, 1668-1672 si 1678-1683). Puteti vedea frumoasa panorama a orasului, prezenta manastirii domina peisajul alaturi de Manastirea Frumoasa.

La inceput a servit ca complex fortificat medieval, capabil sa ofere domnitorului si boierilor un reazem pentru o rezistenta contra invadatorilor. Tot aici a fost o tiparnita greceasca venetiana. Conditia constructiei s-a deteriorat la final de secol XIX-lea, insa a fost restaurata, la ideea istoricului Nicolae Iorga, in perioada interbelica.

Va recomandam cu incredere zona Frumoasa, care, desi se afla in mijlocul Iasului, este o zona linistita, plina de frumos, spiritualitate si lumina.

Agentia Imobiliara Inter Imobiliare vine in sprijinul doritorilor de spatiu, intimitate si liniste, oferind spre vanzare apartamente noi si in acest boem cartier.

 

Suna acum Mesaj