Utile

28-11-2022

Cartierul Canta. O zona unde apartamentele iti ofera spatiu si intimitate.

Cartierul Canta. O zona unde apartamentele iti ofera spatiu si intimitate.

Cartierul Canta este una din zonele complementare si comparabile cu zona Pacurari, fiind o foarte cunoscuta si accesata zona de achizitie in domeniu imobiliar a Iasului.

Canta este un cartier din Iasi, in vestul orasului, ridicat in perioada comunista, in secolului XX, intre anii 1978-1985, si se intinde in limitele urmatoarelor puncte de reper cunoscute iesenilor: de la Pasarela Octav Bancila, catre Moara de Foc, pana la iesirea din oras spre Podul Iloaiei, avand ca limite Strada Canta si Strada Luca Arbore.

Dezvoltarea imobiliara a cartierului Canta

Cartierul Canta, invecinata cu zonele Pacurari, Dacia, Alexandru Cel Bun si zona Garii, aduc pe piata imobiliara din Iasi, apartamente de tip decomandat, cu 1, 2, 3 si 4 camere ce ofera atat intimitate, cat si spatiu interior generos.

Cartierul Canta a crescut foarte mult in ultimii ani, iar ceea ce a atras sa locuiesti in aceasta zona, au fost investitiile private in centrele comerciale dezvoltate si generozitatea spatiilor locative ce ti le ofera apartamentele de vanzare din zona Canta, ceea ce a contribuit foarte mult la dezvoltarea zonei nu numai din punct de vedere imobiliar.

Cartierul Canta ofera urmatoarele beneficii:

• Artere rutiere: Strada Canta, Strada Luca Arbore.
• centre comerciale in apropriere: Lidl, Carrefour.
• statii Peco
• zone de petrecere a timpului liber din aproprierea: Biblioteca Centrala Iasi, Gradina Botanica Iasi, Pallas Mall.
• Proximitatea fata de centrele universitare: Universitatea Alexandra Ioan Cuza, Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa.
• piata agroalimentara Pacurari
• farmacii
• alei pietonale si parcuri amenajate
• transport in comun cu ruta directa catre centru si alte zone ale orasului: tramvai 7, autobuze 19, 30, 30b si apropriere fata de Gara Iasi, cu rute de transport oriunde in tara.

Proiecte rezidentiale ce se dezvolta in zona Canta

Comat Towers: Proiect rezidential ambitios ce va raspunde celor mai inalte criterii si obiective imobiliare. Amplasat la limita dintre cartierele Dacia si Canta- Pacurari, ofera acces facil spre toate punctele de interes ale orasului.

Dezvoltatorul propune in acest proiect o amenajare urbana complexa, aplicand tehnologii si materiale sustenabile pentru a redefini zona si pentru a dinamiza viata viitorilor proprietari. Ansamblul raspunde nevoilor vietii moderne, prin optimizarea spatiilor de locuit, prin utilizarea materialelor de inalta calitate si prin abordarea unui design exclusivist, menit sa satisfaca cele mai exigente gusturi.

Proiectul Comat Towers este format din blocuri cu regim de inaltime intre 6 și 18 etaje, construite pe piloti forati cu cap evazat, cu diametru de un metru si 19 metri adancime si radier general de un metru grosime. Structura de rezistenta este formata din cadre de beton armat, cu nucleu central si placa tip dala. Astfel, pe langa apartamentele cu 1 si 2 camere disponibile, se pot realiza compartimentari cu mai multe camere, in functie de cererea clientilor.

Parcarea subterana se va intinde pe o suprafata de aproximativ 20.000 de metri patrati si va fi conectata cu lifturi performante pentru a facilita accesul in interiorul ansamblului. Punem accentul pe amenajarea spatiilor verzi generoase, oferind astfel o oaza de liniste si confort intr-un singur loc.

In cadrul complexului vor fi numeroase functionalitati integrate, precum: supermarket, cabinete medicale, farmacie, cabinet veterinar, salon de infrumusetare, cafenea, cofetarie, curatatorie, statii de incărcare auto etc.

Istoric cartier Canta

Canta este un cartier nou, cu o istorie mai recenta, ce s-a dezvoltat cu precadere prin ridicarea locuintelor din zona, în secolul al XX-lea. Canta isi are originile in numele Cantacuzino, dupa cum au cercetat istoricii. Ca repere notabile ale zonei putem mentiona : Sedcom Libris infiintata in anul 1991 din Sos.Pacurari si Biserica Sf. Arhangheli din strada Luca Arbore.

 

Suna acum Mesaj