Noutati

26-05-2021

Locuita potrivita : decizii si iar decizii!

Locuita potrivita : decizii si iar decizii!

Cu totii ne dorim, mai devreme sau mai tarziu, locul pe care putem sa il numim si sa-l simtim ca fiind ACASA. Fie ca avem nevoie de intimitate, de spatiu, de liniste, de proximitate fata de un anume job, incercam sa luam in calcul inca de la inceput ca nu va fi o decizie usoara.

Sunt mai multe moduri de a gasi locuinta “perfecta”.  Cand pornesti la un astfel de drum, imaginatia ta trece pragul spre realitate, incepi cautarile.

Specialistii din intreaga lume, dar si cei care au facut asta la un moment dat, isi aduc aminte cu placere frumusetea cautarilor, limitele depasite si prejudecatile depasite. Toate acestea, nu de putine ori, sunt rodul muncii consilierilor imobiliari, parteneri de nadejde inca din prima zi.

Iata cateva idei care te vor ajuta sa conturezi portretul viitorului loc pe care il vei numi “Acasa”

  1. Apeleaza la un consilier imobiliar pentru a fi sigur ca raportul dintre calitate si ceea ce ai oferit este cel corect

Consilierul imobiliar este persoana abilitata sa desfasoare intermedierea, consilierea si negocierea ideala pentru nevoile clientilor sai. El nu este cel care vinde un anume imobil, ci acela care se va adapta cerintelor tale, te va ajuta sa conturezi portretul robot al locuintei si va lua in calcul toate nevoile tale pentru a gasi matchingul perfect. Avantajele unei colaborari cu specialistul in Real Estate sunt infinite, asadar nu ezita sa faci acest pas.

  1. Contureaza cateva detalii despre locatii si zone de interes pentru tine:

Fie ca este vorba despre  cartier sau proximitate fata de job, familia extinsa sau alt punct de interes pentru tine, aceste aspect sunt importante in gasirea caminului ideal.

Totodata, consilierul imobiliar va stii care este lifestyle-ul tau curent, care sunt preocuparile tale zilnice, in consecinta te va indruma corect in alegerea zonei.

Acest aspect este, de asemenea, de luat in calcul atunci cand vorbim de bugetul pe care va trebui sa il aloci pentru achizitia locuintei.

  1. Incearca sa conturezi caracteristicile esentiale pe care trebuie sa le aiba locuita, asa cum le vezi tu in prezent.

Daca o buna parte din ele sunt conturate, atunci consilierul imobiliar te va ajuta sa alegi din plaja ofertelor sale cele mai bune oferte pe care sa le poti vedea, apoi, cu lectiile facute, sa iei decizia finala de achizitie.

  1. Solicita ajutorul unui broker de credite bancare, in cazul in care ai intentia de a aplica pentru un credit imobiliar:

Veti spune ca acesta informatie este deja prea mediatizata. Da, dar un broker de credite are conexiuni extinse in piata bancara,  asadar,  nu va vinde “acel credit” ci te va ajuta sa gasesti banca potrivita pentru tine, costurile potrivite pentru tine, adaptate situatiei in care te afli. Brokerul va fi alaturi de tine pe tot parcursul procesului de research si iti va da toate informatiile de care ai nevoie pentru ca solicitarea ta sa se finalizeze cu succes.

  1. Informeaza-te in legatura cu situatia juridical a actelor imobilului pe care doresti sa il achizitionezi

Esti aproape de final, ai gasit ce cautai si mai ramane sa semnarea contractului, pentru a deveni legal proprietarul imobilului. Aici este foarte important ca situatia documentelor proprietarului si a indatoriilor pe care acesta le are, pana atunci, din punct de vedere legal, sa fi fost respectate anterior vanzarii. Ti se pare dificil, proprietarul nu are cunostiinte despre aceste lucruri si nu stii ce sa faci. Departamentul Juridic, prin consilierii juridici, din cadrul agentiilor imobiliare, detin informatiile necesare pentru perfectarea documentelor si consilierea in vederea obtinerii lor.

In Iasi si Piatra Neamt, Inter Imobiliare este compania care va poate oferi, tot pachetul de beneficii mentionat mai sus, pentru ca drumul tau spre acasa sa fie lin. Te asteptam pentru informatii complete, in locatiile din Iasi si Piatra Neamt. Hai sa ne cunoastem!

Acest articol este editat de colega noastra Iulia Cobzaru - HR Manager in echipa Inter Imobiliare

Suna acum Mesaj