Noutati

06-01-2021

Evolutia cererilor pentru imobilele de inchiriat in 2020, pe piata imobiliara din Iasi

Evolutia cererilor pentru imobilele de inchiriat in 2020, pe piata imobiliara din Iasi

Cererile pentru inchirierea de apartamente si garsoniere aferente anului 2020, au urcat cu un procent destul de convingator, fata de anul 2019, adaugandu-se un plus de 20%, numar client noi pe acest segment de piata, cel de inchirieri de proprietati imobiliare.

Pretul chiriilor din Iasi, a evoluat si in acest an in sensul de crestere.

Preturile chiriilor de apartamente si garsoniere din piata imobiliara ieseana, au cunoscut o crestere usoara, situata intre 3-7%, fata de 2019, acest lucru datorandu-se in primul rand cererii mari de imobile, dar si intrarii pe piata imobiliara de profil din Iasi, a unui numar important de apartamente, predate pe parcursul acestui an de catre dezvoltatorii imobiliari, ce au finalizat proiectele imobiliare incepute inca din anii trecuti, in piata imobiliara din Iasi.

Locatia reprezinta cel mai important criteriu, in inchirierea de apartamente in Iasi.

Si in 2020, locatia reprezinta cel mai important punct de interes, pentru cei ce cauta sa inchirieze un apartament sau o gasoniera in piata imobiliara din Iasi.

Cele mai multe oferte de apartamente si garsoniere de inchiriat sunt amplasate aproapte de tot ceea ce conteaza in viata fiecaruia de zi cu zi.

Cu cat locatia apartamentului este mai aproape de zonele lui de interes ( loc de munca, scoala, statii de transport, magazine, spatii de agreement, parcuri) cu atat pretul cerut si continuitatea inchirierii imobilului, sunt mai sigure si mai profitabile.

Garsonierele de inchiriat, au asigurat si in acest an, un randament foarte bun, celor care au investit in achizitionarea lor.

Cel mai bun randament pe piata imobiliara de chirii, o au in continuare garsonierele si apartamentele cu o camera, deoarece, pretul investit primar si cel obtinut lunar au paritatea cea mai buna.

Stai la camin versus locuiesti singur intr-o garsoniera.

Cei mai multi dintre elevi si studenti, aleg sa locuiasca la o gasoniera sau apartament cu o camera, asta si datorita costurilor comparabile cu preturile pe care le gasesc la diversele camine studentesti din Iasi. Multi dintre ei aleg sa inchirieze o garsoniera sau un apartament cu 1 camera chiar si cu 2-3 luni inainte de inceperea cursurilor, pe perioada de vara, obtinand astfel atat un pret bun cat si o oferta mai buna, avand astfel posibilitatea sa o aleaga din multitudinea de anunturi imobiliare de chirii existente in acea perioada pe piata imobiliara din Iasi.

Cei ce doresc sa inchirieze un apartament de 2 sau 3 camere, au alte prioritati in a alege o proprietate, avand alte crierii de selectie.

Apartamentele de 2 sau 3 camere, in ultimi ani au cunoscut incasari de chirii lunare destul de semnificative, deoarece, multi dintre chiriasii de imobile, reprezinta familii care s-au relocat cu activitatile de serviciu, sau au prins contracte cu diferite institutii, pe perioada determinata, si achizitia unei locuinte nu este justificata in acel moment, multi dintre ei primind buget de inchiriere a unei locuinte in pachetul salarial negociat.

Spatiu interior, locul de parcare, locatia si utilarea propriuzisa, puncte forte la inchirierea apartamentelor cu 2 si 3 camere.

Piata imobiliara de chirii din Iasi, este arhicunoscuta la nivel national, ca fiind o piata efervescenta, matura si asezata, din punct de vedere a accentului pe care multi investitori, atat persoane fizice cat si persoane juridice, il acorda calitatii ofertelor de apartamente de inchiriat din Iasi.

Ce inseamna win win in domeniul chiriilor de apartamente.

Acestia au inteles ca investitia imobiliara in proprietati de inchiriat, trebuie sa urmeze, pasi marunti si atentie la detalii, pentru ca, financiar vorbind, acestia impreuna cu cei ce inchiriaza apartamentele lor, sa beneficieze de un mixt profitabil, de ambele parti.

Proprietati imobiliare exclusiviste, de inchiriat in Iasi

In piata imobiliara din Iasi, mai ales in ultimii ani, s-a dezvoltat o noua ninsa de chiriasi, si anume cei ce doresc sa locuiasca in apartamente spatioase, amenajate si dotate la superlativ, care contin in special apartamente cu 4 camere sau apartamente tip penthouse.

Fie ca inchiriezi un apartament de 4 camere, sau optezi pentru unul de tip penthouse, confortul pe care acesta trebuie sa il ofere chiriasului, trebuie sa fie cat mai detaliat.

Aceste tipuri de apartamente de inchiriat, sunt apreciate in special, de cei care stiu sa locuiasca astfel ( familii moderne, manageri de companii), care de multe ori au puse aceste apartamente la dispozitie de catre companiile pentru care acestia presteaza servicii, in baza unor contracte.

Inchirierea de case si vile din Iasi, intr-o crestere acerba.

Daca pana in acest an, cererea pentru inchirierea de proprietati de acest gen era mai scazuta, in ultimul an, acest segment de piata, cel de case si vile de inchiriat in Iasi, a cunoscut cea mai mare crestere a numarului de chiriasi noi.

Pandemia, dezvolta rapid, piata chiriilor de case si vile din Iasi.

In ultimul an si atentia celor care investesc in proprietati imobiliare pe care le valorifica spre inchiriere a crescut, deoarece, raportul de cerere si oferta in domeniul inchirierii de case si vile din Iasi, trebuia normalizat, pentru a putea satisfice pe toata lumea, chiriasi si proprietari.

Aceste informatii va sunt oferite de sistemul nostru de monitorizare si masurare, SmartAdmin - Sistem de administrare, ce deserveste activitatea Companiei Inter Imobiliare

Compania noastra monitorizeaza atent aceste fructuatii, care ne asigura noua, echipei Inter Imobiliare, informatii concludente si corecte, fata de cum evolueaza piata imobiliara din Iasi.

Suna acum Mesaj