17-05-2022

Cum identific oferta de apartament ideala, pentru mine?

Cum identific oferta de apartament ideala, pentru mine?

Achizitia unui apartament este diferita de la caz la caz:

  • Unii fac asta frecvent, deoarece au gasit o solutie comerciala si acumuleaza capital din investitiile imobiliare;
  • Altii care fac o achizitie imobiliara o data sau cel mult de doua ori in viata, in speranta ca vor locui linistiti si confortabil, pe pot parcursul vietii lor.

Daca la prima categorie de clientii totul se raporteaza la ce castig poate genera aceasta investitie imobiliara la cei din urma, procesul de achizitie devine unul complex si fara un real ajutor din partea unui agent imobiliar, reprezinta un parcurs lung si nu tot timpul satisfacator.

Hai sa descoperiti, care sunt principalele intrebari pe care si le pun propriei persoane, clientii ce doresc sa cumpere un apartament, unde intentioneaza sa se mute impreuna cu familia sa.

Este aproape de tot ceea ce imi trebuie?

In imobiliare locatia apartamentului reprezinta practic cel mai important criteriu.

Aceasta trebuie sa ii asigure locatarului, posibilitatea de a se deplasa cu usurinta, la cumparaturi, la rude, la serviciu, la scoala, gradinita, piata, si in alte puncte de maxim interes pentru el.

Binenteles nu putem face o achizitie imobiliara dupa numai un anumit factor ( care se poate schimba ulterior), cum ar fi locul de munca, dar daca ne asezam si planificam toate punctele de interes din oras, locatia apartamentului  ce intentionam sa il achizitionam, trebuie sa fie cat mai central, fata de acestea.

Suprafata, compartimentarea, numarul de camere si tipul apartamentului ma satisfac?

Pe piata imobiliara din Iasi, avem diferite tipuri de apartamente de vanzare ( open space, decomandate, semidecomandate, nedecomandate, garsoniere, compuse din 1, 2, 3 sau 4 camere), pentru toate tipurile de familii si pentru orice tip de buget.

Noi credem ca acest criteriu nu trebuie sa fie ales dupa perioada pe care o traim acum, ci mereu sa alegem in viitor, pentru a putea evolua, ca si persoane, ca si familie.

In primul rand interactiunea cu cele 4 caracteristici ( suprafata, compartimentare, numar de camere, tip), trebuie sa se simta inca de la inceputul parcurgerii vizionarii apartamentelor. Fiecare dintre noi simtim, daca acolo poate fi casa noastra.

Un apartament cu o suprafata generoasa, ne poate oferi confortul absolut.

Raportul pret/calitate e unul care ma multumeste?

Sunt mai multi factori care influenteaza acest raport, nu neaparat, pretul pe metru patrat sau amenajarile apartamentului.

Confortul, locatia, pretul apartamentului, etajul, zona, vederea, imbunatatirile aduse, curatenia scarii si a zonei, sunt factori esentiali in stabilirea pretului apartamentului final.

Nu inseamna ca daca nu are toate aceste calitati bifate pe lista, nu este o oferta imobiliara buna, depinde doar ceea ce iti trebuie cel mai mult.

Termenii contractului sunt pe placul meu?

Daca de exemplu termenul de abitatie este agreat, daca actele apartamentului sunt verificate, daca toate cheltuielile la utilitati sunt achitate, daca pretul apartamentului a suferit o negociere, daca s-a facut o reducere la comisionul agentiei imobiliare sau la taxele notariale, atunci ai toate sansele sa fii multumit de achizitia facuta, si e dreptul tau.

Este ceea ce am eu nevoie?

Niciodata nu ai sa gasesti oferta imobiliara perfecta, asadar daca din cele 4 puncte enumerate bifezi 3, atunci sa stii ca poti achizitiona apartamentul fara dubii.

Capacitatea ta de a identifica adevaratele tale nevoi, vei observa ca se vor transforma si vei pune accent mai mult sau mai putin pe factori decizionali pe care tu ti-ai stabilit inca de la inceput.

Mult Succes

Suna acum Mesaj