Utile

26-11-2022

Comuna Miroslava. Poate cea mai mare expansiune in constructia de proiecte imobiliare din Romania din ultimi ani.

Comuna Miroslava. Poate cea mai mare expansiune in constructia de proiecte imobiliare din Romania din ultimi ani.

Se intinde pe cuprinsul comunei Miroslava, fiind cunoscuta in Romania in top 3, cele mai bogate comune la nivel national, tinand cont de statisticile realizate.

Zona Miroslava este cea mai cunoscuta zona de locuit din punct de vedere al dezvoltarilor imobiliare mari din Iasi.

Situata in centrul judetului Iasi, la nord de podisul Barladului si pe malul drept al raului Bahlui, se invecineaza cu municipiului Iasi in sud-vest.

Infrastructura dezvoltata, cu soseaua de centura a Iasului care o strabate - DN28D, ce se intersecteaza in cu soseaua DJ248A, comuna Miroslava a beneficiat de o dezvoltare spectaculoasa in ultimii 10 ani.

Chiar si asa, desi ultra populata, se bucura de prezenta unui cadru natural important - Padurea Uricani, ce este considerata arie protejata foriestiera pentru exemplarele de arbori deosebiti pe care ii detine: gorun, stejar pedunculat si tei argintiu.

Zona Miroslava este foarte atractiva in cautarile clientilor ce vor sa achizitioneze imobile in Iasi, deoarece ofera o varietate intre locuite de tip apartament, dar si case si vile, fiind practic lipita ca si granite de municipiul Iasi.

Asadar, plaja vasta de nevoi locative ale clientilor interesati de piata imobiliara din Iasi, poate fi acoperita cu brio de oferte imobiliare disponibile la vanzare in zona Miroslava.

Cum se dezvolta zona Miroslava din punct de vedere imobiliar?

Piata imobiliara din zona Miroslava ofera o posibilitati fara precedent de achizitie, datorita diversitatii tipurilor de imobile disponibile in piata imobiliara din aceasta zona.

Aici poti achizitiona o varietate de apartamente, case si terenuri, atat revanzari de la persoana fizica si cat si in complexe rezidentiale nou construite.

Zona Miroslava a beneficiat de o explozie de proiecte imobiliare care s-au dezvoltat, in ultimii 10 ani, transformandu-se intr-o zona cu un mix echilibrat de spatii locative, de toate tipurile si dimensiunile.

Ofertele imobiliare aduc diversitate clientilor potentiali cumparatori, intr-un cadru natural deosebit, avand posibilitatea sa investeasca in acesta zona atat intr-un apartament, cat si intr-o casa sau teren.

Raportul calitate – pret a clasat zona Miroslava intr-o zona preferata de achizitie in proiecte imobiliare noi, fiind in topul preferintelor clientilor. Cu bugete rezonabile poti investi in proiecte imobiliare coerente, ce ofera facilitati locuitorilor, pentru a fi intr-adevar un beneficiu in viata locuitorilor zonei.

Daca doresti liniste si natura, dar in acelasi timp sa fii aproape de tot ceea ce iti este necesar, fie ca puncte de interes, fie ca retea de servicii, atunci zona Miroslava poate fi o varianta buna de investitie in imobiliare.

Dezvoltarile imobiliare sunt raspandite pe tot intinsul zonei Miroslava, urbanizand si dezvoltand intreaga comunitate.

Dezvoltarea imobiliara din zona a adus in comuna Miroslava investitii importante in infrastructura social – economica din partea agentilor economici publici si privati.

Dezvoltarea imobiliara facuta cu responsabilitate de catre dezvoltatorii din zona au adus noi beneficii extra locuitorilor ei.

Infrastructura rutiera buna, complexe comerciale importante, scoli si gradinite private, retea de servicii private.

Amintim conceptul Family Market by Iulius Grup, un concept nou comercial in Iasi, ce este plasat in comuna Miroslava si care a atrac cu prezenta sa agenti economici important privati nationali si internationali.

Mai putem adauga la lista de mai sus prezenta:

• Infrastructura rutiera buna, cu doua benzi pe sensul de mers: DN248
• Supermarketuri, scoli, gradinite publice si private: Family
• farmacii
• parcuri de agrement pentru petrecerea timpului liber
• transport în comun Autobuz: 23
• 7km distanta fata de Palas Mall Iasi.

Zona Miroslava se invecineaza cu zone ca CUG, Galata ce face din acesta un cartier bine plasat si foarte bine pozitionat pentru locuitorii lui, chiar daca ofera liniste si este ferit de agitatia zonei urbane, chiar daca este in stransa legatura cu vibratia orasului.

Proiecte imobiliare prezente in zona Miroslava:

Spatii locative de tip apartamente sunt listate ca oferte in categoria ansambluri rezidentiale in site-ul oficial al agentiei imobiliare Inter Imobiliare, regasind aici cu precadere, oferte imobiliare aflate la revanzare, direct de la persoane fizice. Insa, pe zona de case si vile noi, avem o multitudine de variante cu predare in viitor. Detaliile pentru fiecare oferta in parte din zona Miroslava le veti gasi mentionate la fiecare listare in parte.

Intre proiectele rezidentiale noi, cu spatii locative disponibile la vanzare, mentionam:

Green Garden Residence 3: reprezinta un amplu ansamblu rezidential de vile individuale. Fiecare vila are o suprafata de 117mp, ce este desfasurata pe doua niveluri ( parter si etaj), si este compartimentata astfel: 3 dormitoare, bucatarie, living, 2 bai, 1 balcon si 2 terase. De asemenea fiecare vila are in proprietate si o suprafata de aprox 400mp de teren in cota exclusiva.

La Plop Residence: reprezinta un amplu proiect de case in Miroslava cu acces direct din Sos. Iasi - Voinesti. Intreg complexul residential este compus din 30 de case noi complet finisate, racordate la toate utilitatile ( electricitate, gaz, apa, fosa septica), acces privat betonat, acest lucru facandu-le usor accesibile.

Smart House: Ansamblul este localizat in Miroslava - Valea Ursului, cu acces asfaltat si face parte dintr-un proiect rezidential de 25 de case noi. Ansamblul rezidential este amplasat la 2 km de soseaua de centura si 9 km de zona Palas - Podu Ros, cu vedere spre padurea Uricani.

NEK Residence: cuprinde in total 36 de case, situate in zona Vorovesti, pe soseaua Iasi - Voinesti. Recent reabilitata, soseaua se afla la doar 200 metri de cartier. Accesul spre punctele de interes ale orasului se face rapid, atat cu masina, cat si cu mijloacele de transport in comun. In plus, curtea ofera un cadru perfect pentru relaxare in zilele calduroase, dar si un loc de joaca pentru cei mici, in care ei sa descopere o particica din natura.

Cartierul Vienez: Nou complex de 60 de case din Valea Ursului - Vorovesti. Accesul spre punctele de interes ale orasului se face rapid, atat cu masina, cat si cu mijloacele de transport in comun. In plus, curtea ofera un cadru perfect pentru relaxare in zilele calduroase, dar si un loc de joaca pentru cei mici, in care ei sa descopere o particica din natura.

Zorilor Residence: vei gasi un complex exclusivist format din 5 vile individuale, foarte aproape de strada principala, racordate la toate utilitatile orasului (apa de la reteaua orasului, gaz, curent electric si canalizare oras), compusa din living spatios, 3 dormitoare, bucatarie, dressing si terasa incalzita cu incalzire in pardoseala.

Algina Residence: Aflat intr-un loc ferit de aglomeratia urbana, cu acces facil la strada asfaltata. Cartierul este format din 30 de vile unifamiliale, ce ofera potentialilor cumparatori conditii deosebite de locuit: finisaje de cea mai buna calitate, teren generos, cu parcare pentru 2 masini si un stil arhitectural care pune in valoare fiecare vila.

Curiozitati despre istoria zonei Miroslava

Primele dovezi de asezari umane, inca din cele mai vechi timpuri au fost dezvaluite in situri arheologice, comuna Miroslava, provenind din una dintre cele mai vechi sate atestate documentar in judetul Iasi. Mentiunea principala a Miroslavei face referire unul din satele comunei, anume Vorovesti si este originala din anul 1434.

Incepand cu sfarsitul secolului XIX, face parte din judetului Iasi, insumand 2455 de locuitori. Existau la acea vreme 9 locase de cult si 3 scoli. Mai spre finalul secolului a fost desfiintata, fiind reconstruita la incepului secolului XX.

Bogata in istorie si vechime, comuna Miroslava detine 12 obiective ce sunt in patrimoniul istoric monumental al judetului Iasi. Nici siturile arheologice nu sunt straine zonei, fiind 4 la numar: situl de la Rapa - Cultura Cucuteni, Cetatuia - fortificatii de pamant, ce dateaza din secolele III si II i.Hr. si cel de la Bulgarie din perioada daco-romana de la Valea Ursului.

Mentionam si cele opt monumente de arhitectura din zona Miroslava:

Biserica „Sfantul Nicolae” si „Sfintii Voievozi” (1833) din Cornesti;
Biserica de lemn „Sfantul Nicolae” (1806);
Biserica Sfintii Voievozi (1769) din Ciurbesti;
Casa Anghel (secolul al XIX-lea) din Cornesti;
Biserica de lemn „Sfantul Gheorghe” (1768) din Vorovesti;
Biserica „Nasterea Maicii Domnului” (1811) din Miroslava;
Casa Sturza (începutul secolului al XIX-lea) din Miroslava;
Biserica „Sfintii Voievozi” (secolul al XVIII-lea) din Proselnici.

 

Suna acum Mesaj