Utile

04-07-2022

Despre responsibilitate si motivatie in profesia de agent imobiliar, descopera 7 mituri despre profesia de agent imobiliar

Despre responsibilitate si motivatie in profesia de agent imobiliar, descopera 7 mituri despre profesia de agent imobiliar

Dedicam acest editorial informarii corecte in legatura cu piata joburilor din domeniul imobiliar. Astazi incercam sa spargem 7 mituri despre profesia de consilier in domeniul imobiliar.

Mit sau realitate? Haideti sa descoperim impreuna cateva idei care circula tot mai des in opinia publica, despre cariera in domeniul imobiliar:

1. Nu imi este necesar sa citesc informatiile din anuntul postat de firma pe site-urile de joburi, oricum imi spun ei ce si cum, aplic oricum.

Transparenta in recrutare este un element cheie ce poate sa iti faca tie, viitor candidat, viata mai usoara! In ce sens? Ne referim aici in special la faptul ca nu iti vei creea asteptari false despre post, deoarece compania noastra da toate detaliile de care ai nevoie despre post, cateva atributii cheie, modalitatea de colaborare si comisioane, beneficii.

De asemenea, tot in cadrul descrierii profilului, afli informatii cheie despre ce trebuie sa bifezi ca abilitati: permis de conducere categoria B, sa fii absolvent, fara experienta sau cu experienta profesionala etc.

2. Trebuie sa detin experienta in imobiliare, pentru a aplica pentru un post.

Este adevarat ca este mai usor sa interactionam cu personal care detine un minimum de experienta, in general, in vanzari. Insa, experienta nu inseamna doar un loc de munca propriu-zis, ci si activitati de voluntariat in care ai fost implicat, ceea ce faci tu in scopul dezvoltarii tare sau abilitatile pe care tu ai observat ca le ai si crezi ca s-ar plia pe domeniu imobiliar. Daca detii minimum de criterii acceptate pentru rol si te regasesti in descrierea profilului de candidat ce ne poate atrage atentia, aplica, nu stii niciodata ce te asteapta!

3. Pot sa aplic si fara permis auto.

Te poti gandi, e adevarat, ca poate nu e un lucru 100% necesar, insa a fi rapid si mobil este un criteriu esential de la care ar trebui sa pornim. Permisul de conducere este necesar pentru ca un agent imobiliar sa indeplineasca cele doua conditii de mai sus. Daca iti si place sa comunici cu persoane noi si esti nativ sociabil si optimist, motivat de tintele propuse si curajos, este tot ce ai nevoie pentru inceput!

4. Cei care ma asimileaza sunt obligati sa imi ofere totul, eu nu trebuie sa ma implic cu nimic. Trebuie doar sa comunic, cu persoanele care se ocupa de mine. Ei au obligatia sa imi dea totul!

E adevarat, la inceput in prima perioada a parcursului tau profesional, managementul este mai directiv, informatia venind, pe rand, de la responsabilul cu trainingul initial, team leaderul responsabil cu mentoratul echipei din zona ta, colegii de la juridic si trainerii cu experienta in domeniul imobiliar. Insa, daca nu esti motivat sa pui in aplicare tot ceea ce inveti, nu esti responsibil pentru finalizarea sarcinilor propuse, nu te focusezi si esti energizat de interactiunile noi pe care le ai, atat cu clientii vanzatori, clientii cumparatori si colegii din echipa, trainerul nu poate face totul. E o relatie win – win, in care si tu si echipa din care faci parte te incarci cu energie, iti pastrezi mindset-ul pozitiv, iti fixezi targete si lucrati la un scop comun. Asadar, atat tu, cat si echipa, aveti responsabilitati si beneficii, in mod egal.

5. Fiind o colaborare intre mine si agentia imobiliara de care apartin, nu sunt angajat, doar colaborator francizat si pot sa fac ce, cand si cum vreau, pentru ca eu decid.

Cum spuneam si mai inainte, responsabilitatea, onestitatea si colaborarea sunt esentiale. Lucrand pe zone si departamente, trebuie sa respectam o serie de pasi pentru a ajunge sa tranzactionam efectiv. Asta implica timp, asadar organizare a unor atributii si planificarea lor. Acest lucru inseamna ca trebuie sa ai un program stabilit zilnic pe care clientii agentiei sa il cunoasca, colegii de asemenea. Acesta trebuie sa coincida cu programul propus de agentie. La Inter Imobiliare, lucram inca din anul 2010 cu flux operational bine organizat, pentru ca solicitarile clientilor nostri interesati de piata imobiliara din Iasi si Piatra Neamt, sa ajunga in cel mai scurt timp, la proprietatea necesara. Din acest flux faci parte si tu, ca si consilier imobiliar. Ca sa intelegi si mai bine, potentialii clienti care aceseaza in promovare anunturile din portofoliul nostru sunt de aprox. 1500 unici in reteaua proprie. Asadar, esti responsabil sa ii servisezi in timp util cu informatii si vizionari de calitate.

6. Nu trebuie sa fiu absolvent, ca doar si part-time e bine.

In domeniul imobiliar nu exista jumatati de masura. Esti all in de la inceput, pentru ca doar asa vei face performanta in domeniu. Prima parte a activitatii tale va fi marcata de procesul de formare profesionala si practicarea efectiva a informatiilor primite. Apoi, pe masura ce vei tranzactiona, iti vei dori sa cresti cantitativ si calitativ atat pe rezultate, dar si in dezvoltarea ta. Asadar, este un proces continuu, care are nevoie de tine prezent, responsabil si dedicat activitatii.

7. Este o profesie lipsita de viitor, piata imobiliara e in pericol in acesta perioada, am vazut eu la TV si stiu si de la o vecina. Nu e ok sa nici macar sa incerci!

Frica de esec este o inchipuire umana. Incearca sa vezi, in orice aspect al vietii tale, pozitiv schimbarea! Oportunitatile sunt infinite in acest domeniu. Incearca sa intelegi domeniul imobiliar prin lucruri simple pe care le satisface, indispensabile omului, si vei intelege ca atat cat va exista omul, vor exista si imobile. Indiferent cum vor arata ele in viitor.

Speram ca am reusit sa demontam cateva dintre cele mai cunoscute mituri despre cariera de consilier in domeniul imobiliar. Ti-am starnit interesul? Daca te regasesti in descrierea noastra, suntem bucurosi sa te cunoastem!

Aplica acum: aici

 

Suna acum Mesaj